avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... evacuare chirias contract expirat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

evacuare chirias contract expirat

cum evacuez un chirias daca a expirat contractul de inchieriere? contractul a fost semnat pe legea veche inainte de noul cod civil.
este necesara actiune in judecata sau direct prin executare silita ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:54, 22 Aprilie 2013
Data fiind incetarea locatiunii,puteti reintra in posesia spatiului de drept, fara nicio procedura judiciara de evacuare.
Daca totusi,locatarul refuza sa paraseasca imobilul, puteti sa-i adresati prin intermediul executorului judecatoresc o notificare , prin care sa-i acordati un termen de max.30 zile,pana la care ii revine obligatia parasirii imobilului.
Daca nu face acest lucru, solicitati instantei de judecata , ca prin hotarare executorie sa dispuna evacuarea imediata a locatarului, ptr lipsa titlu.
Buna seara! Inainte de toate, incercati sa comunicati cat mai deschis cu persoana respectiva. Explicati-i riscurile la care se supune prin apelarea la un executor si incercati amiabil solutionarea conflictului. Exista si varianta de a apela la un mediator in cazul in care doriti doriti sa evitati varianta de executare. Evaluati costurile si timpul fiecarei proceduri si decideti Dvs. Mult succes si va doresc sa reusiti prin comunicare directa cu persoana respectiva!
Daca nu doreste sa evacueze spatiul de buna-voie nu aveti alta varianta decat evacuarea pt lipsa de titlu prin intermediul instantei de judecata.

Contractul incheiat anterior intrarii in vigoare a noulu cod civil nu reprezinta titlu executoriu pt a fi pus in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)
Precursorul unei usoare evacuari mihai440 mihai440 ermeaza sa inchei un contract de locatiune cu o persoana pe care nu o cunorc prea bine si vreau sa preintampin posibilele probleme cu evacuarea locatarului in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere persoana juridica Alexandra_imoplaza Alexandra_imoplaza Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca dupa noul cod civil, contractul de inchiriere incheiat sub semnatura privata (fara a fi prezentat la ANAF, deoarece ... (vezi toată discuția)