avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de celibat pentru casatorie in Elvetia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de celibat pentru casatorie in Elvetia

buna .am o intrebare pentru a face o casatorie in Elvetia.am nevoie de Certificat de celibat din Bucurest.la moment nu am posibilitate sa merg in RO.pot sa imputernicesc prin pe cineva cu o procura autentificate?sau e nevoie sa merg personal la Oficiul starii civile?
Certificatul privind starea civilă este eliberat următoarelor categorii de cetăţeni:

1. titularului certificatului privind starea civilă, rudelor de gradul I şi II pe linie dreaptă, rudelor de gradul I pe linie colaterală, precum şi soţului/soţiei acestuia (pentru cazuri excepţionale argumentate în scris);
2. reprezentantului legal al minorului, persoanei limitate în capacitatea de exerciţiu sau declarate incapabilă prin hotărârea instanţei judecătoreşti (părinţilor, tutorilor sau curatorilor, reprezentantului autorităţii tutelare);
3. reprezentantului contractual (împuternicit prin contract de mandat, procură).
avluci, certificatul de celibat este o adeverinta nu act de stare civila. Nu o poate obtine decat solicitantul sau imputernicitul sau cu procura speciala.

@odri
Puteti face cuiva din tara o procura speciala la consulat - e speciala pentru ca pe ea trebuie sa scrie exact pentru ce este intocmita (in cazul dvs. pentru obtinerea adeverintei de celibat).
O puteti face si la un notar elvetian care are apostila de la Haga, insa in cazul acesta imputernicitul va trebui sa o traduca si autentifice la un notar roman.
Da, intr-adevar am gresit, scuze.

Persoanele care au domiciliul sau resedinta în strainatate, si nu se prezinta personal, pot solicita eliberarea certificatului de celibat si prin împuternicit cu procura speciala, legalizata de notari publici din tarile emitente, care au aplicata o APOSTILA, conform Conventiei de la Haga, sau eliberata de misiunile diplomatice/oficiile consulare de cariera ale României din statul de resedinta.
va multumesc mult.
Mai am o intrebare .Am recapatat cetatenia in 2010 sunt nascuta in R Moldova dar domiciliu e in Bucurest INTREBAREA este:certificatul ce elibereaza de la locul nasterii sau unde e Domiciliu?
Va casatoriti ca cetatean roman sau ca cetatean moldovean? Daca aveti dubla cetatenie va ganditi mai intai cum va veti declara in Elvetia, dupa care daca e mai convenabil ca roman solicitati adeverinta de cutuma din Romania, daca va declarati cetatean moldovean e clar ca va trebui sa prezentati adeverinta de cutuma din R.Moldova. Aveti grija ca adeverinta sa fie apostilata si sa fie in termenul de valabilitate adica de 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)