avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare martor proces civil. Amenda judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare martor proces civil. Amenda judiciara

Sunt parata intr-un proces civil si partea adversa a solicitat instantei sa il cheme pe fratele meu ca martor contra mea, lucru pe care judecatorul l-a admis, desi m-am opus explicit.

Fratele meu in caz ca nu vine, risca amenda judiciara? Intr-un proces civil fiind, aceasta este civila sau penala? Ii apare in cazier? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
anca_ene, utilizator
Cel mai recent răspuns: anca_ene , utilizator 14:46, 6 Septembrie 2013
Pentru nep[rezentarea la proces martorul risca o amenda civila, nu penala pe care o poate contesta daca a fost in imposibilitate de prezentare . Fratele poate veni la proces si poate declara in favoarea dvs.chiar daca e propus de partea adversa .
Va multumesc pentru raspuns.
Noi suntem hartuiti de reclamant de mai multa vreme, care fara nici o proba ne deschide tot felul de procese si stilul lor este sa faca circ in instanta, si sa "creeze" cumva probe din nimic, si ma tem ca fiecare afirmatie a fratelui va fi intoarsa, rasucita, etc. El l-a chemat mai mult in bataie de joc.
Pe mine ma mira faptul ca instanta a incuvintat sa fie audiat fratele dvs. daca este un proces civil si daca v-ati opus.

Instanta il poate amenda in caz de neprezentare insa fapta aceasta nu va fi inscrisa in cazierul judiciar deoarece nu constituie infractiune.
Da, si noi am ramas perplexi caci stiam dinainte ca exista un articol de lege "nu pot fi martori rudele de grad 1, etc" dar instanta a aprobat, nu stiu de ce. Este posibil sa fie de partea reclamantului?!
Da, legea nu permite insa e posibil ca instanta sa fi considerat ca martorul nu poate fi audiat in favoarea dvs. ci doar impotriva dvs.
Ar trebui sa cititi si incheierea de sedinta ca sa vedeti daca s-a consemnat ca v-ati opus la audierea acestui martor.
Poate exista si posibilitatea ca instanta sa nu fi consemnat ca va opuneti la audierea acestui martor.

Dupa ce cititi incheierea de sedinta sa ne spuneti si noua ce scrie in ea.

Alte discuții în legătură

Citație martor. ce se întâmplă dacă nu mă prezint? Dya Vyo Dya Vyo Sunt citată că martor într-un proces civil. As vrea sa știu ce se va întâmpla dacă nu mă prezint??? (vezi toată discuția)
Va rog un ajutor ? ContSters197310 ContSters197310 As dorii o informatie, pentru o neprezentare intr-un proces penal,in calitate de martor,ce s-ar putea intampla,indiferent de motivu neprzentarii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Martor Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G De cate ori se poate chema un martor intr-un proces penal, daca acesta se tot amana? (vezi toată discuția)