avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil in intretinerea bunicii paterne-stabilire pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil in intretinerea bunicii paterne-stabilire pensie alimenara pentru ambii parinti

speta este urmatoarea:
copil minor(13 ani)rezultat din relatie de concubinaj si incredintat bunicii paterne de la varsta de 1 an si ceva.bunica doreste sa pastreze custodia in continuare,copilul si parintii sunt de acord.se doreste actiune in instanta din partea bunicii pentru stabilirea pensiei de intretinere a minorului.intrebarea este care sunt pasii de urmat pentru actiunea in instanta.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 24 Aprilie 2013
Îmi e greu să cred că va obține autoritatea părintească pentru minor.
Bunica poate cere plasamentul copilului si pensie de intretinere de la ambii parinti de maxim 25% ( daca nu mai au persoane in intretinere) din veniturile nete ale fiecaruia. Conteaza faptul ca bunica l-a avut in grija si in locuinta sa de 12 ani. Copilul va fi ascultat

Art. 399
(1) In mod exceptional, instanta de tutela poate hotari plasamentul copilului la o ruda sau la o alta familie ori persoana, cu consimtamantul acestora, sau intr-o institutie de ocrotire. Acestea exercita drepturile si indatoririle care revin parintilor cu privire la persoana copilului.


Parintii nu contribuie de bunavoie sau de ce se vrea o hotarare judecatoreasca ?
Care e relatia cu parintii ?
Se poate pastra ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca si numai locuinta copilului sa se stabileasca la bunica si ambii parinti sa dea pensie.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor in intretinerea bunicii Giorgia Cristea Giorgia Cristea BUNICA INGRIJESTE MINORUL DE 12 ANI DE LA NASTERE , INREGISTRANDU-L PE NUMELE EI , DAR ALOCATIA DE STAT ESTE RIDICATA DE MAMA NATURALA ACEASTA AVAND ALTI 3 ... (vezi toată discuția)
Doi soti casatoriti.ea paraseste caminul ,el se drogheaza ,amindoi ... qwe890 qwe890 DOI SOTI CASATORITI.EA PARASESTE CAMINUL ,EL SE DROGHEAZA ,AMINDOI VOR SI NU VOR COPILUL ea mai are un copil din alta relatie lasat la primul sot. intrebare: ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor CristianLungu87 CristianLungu87 Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri la care as dori sa aflu un raspuns daca este posibil.Nepotul meu(baiatul surorii mele)locuieste in apartamentul mamei ... (vezi toată discuția)