avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare nerespectat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare nerespectat

Buna ziua,
Revin cu o noua intrebare, exact acum un an am facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren agricol, la o agentie imobiliara. Am platit suma de 800 de euro ca avans la agentie, vanzatorul se obliga sa finalizeze actele in termen de 3 luni lucru care nu s-a intamplat, dupa multe discutii cu agentia si vanzatorul nu am ajuns la nici un rezultat, se pare ca vanzatorul nu poate finaliza actele asa cum a promis deoarece pe acel teren sunt mai multi mostenitori, el fiind doar unul majoritar. In contract scrie ca daca nu respecta termenii contractului imi va acorda triplul sumei. Cum ma sfatuiti sa procedez ca sa obtin banii inapoi? Agentia da din coate ca nu-i mai are, vanzatorul nu mai coopereaza, a ramas totul in coada de peste si eu m-am hotarat sa nu mai astept.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:36, 24 Aprilie 2013
Notificati l prin intermediul unui executor judecatoresc , mergeti apoi la notar pentru certificare de fapte sau sa in caz ca se prezinta fie incheiati contractul, fie prelungiti precontractul printr un aditional la intelegerea dvs. In caz ca nu se prezinta la notar il actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)