avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere lichidator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere lichidator

imi spuneti va rog daca un lichidator care a luat masuri doar impotriva debitorului, motiv pentru care a si fost schimbat de judecatorul sindic poate raspunde pecuniar - daune materiale/morale in baza legii insolventei sau pe drept comun?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:58, 26 Aprilie 2013
În legea nr. 85 din 2006 nu există sancţiuni pentru administratorul care nu îşi îndeplineşte atribuţiile, în astfel de cazuri este antrenată răspunderea disciplinară. Dacă s-a produs un prejudiciu ca urmare a activităţii defectuoase a administratorului judiciar / lichidatorului, partea vătămată şi-l poate recupera din asigurarea de răspundere profesională pe care orice practician în insolvenţă este obligat să o aibă încheiată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul judiciar al unei societati comericale aflate in insolventa poate fi tras la raspundere ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Si daca da cum ?Daca actionarii societatii nu mai pot recupera nimic din valoarea actiunilor detinute, el poate fi tras la raspundere ? (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Faliment penielierihon penielierihon Buna ziua.Ce raspundere are un asociat unic in caz de faliment si pana la ce suma ? Multumesc (vezi toată discuția)