În sfârșit, mare minune ! După multe sesizări și plângeri către primărie, cei de acolo au trimis o somație către A.P. 71, în care activez, să respecte textul de lege 230/2007 în care se spune că Adunările Generale sunt obligatorii anual (ordinare), și alte texte de lege încălcate de șefii A.P. Ei n-au mai convocat o AD.GEN. din 2009 (!!!), fapt complet ilegal, și doar somați de autorități au organizat-o !
Sâmbătă, 6.04.2013, a avut loc AD.GEN. reconvocată, dar s-a întâmplat ceva mai rar întâlnit. La ședință am invitat și 2 oficialități (știam că fostul președinte va crea diversiuni și am chemat observatori): o consilieră locală independentă și Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari din oraș, două persoane care aveau legătură cu legalitatea Asociațiilor de Proprietari. Chiar art. 55 din Legea 230/2007 le dă voie mai ales consilierilor locali să participe și să-i controleze (și art. 52, 53, 54) !
Președintele și grupul lui de presiune, simțind că așa nu-și mai puteau impune stilul dictatorial de până atunci (semăna cu fuga lui Ceaușescu din 1989), au încercat să supună la vot să dea afară persoanele invitate oficial de mulți proprietari, prin semnături. Chiar eram curios, cum doreau diversioniștii să procedeze dacă cele 2 oficialități nu doreau să plece: îi luau cu japca și-i aruncau afară din sală ? Nu știu ce lege interzice accesul unor persoane invitate oficial de mulți proprietari la o ședință de AD. GEN..
După 2 încercări de a reuși să-i forțeze să plece, văzând că n-au șanse, Președintele și C.E. au forțat închiderea ședinței, declarând-o nestatutară. Cu motivația că nu acceptau invitați, e absurdă diversiunea asta ! ASTA NU E MOTIVAȚIE DE A SUSPENDA O ȘEDINȚÃ.
În fine, i-am lăsat să plece pe cele aproximativ 20 persoane, și am rămas restul de 25 proprietari să continuăm ședința AD. GEN. Oricum, polițistul chemat chiar de către Președinte pentru certificarea legalității, a rămas în continuare și a semnat Procesul-Verbal, deci eu zic că AD. GEN. a fost statutară, odată ce am rămas atâția proprietari, grupul celălalt părăsind ”corabia” ca niște șobolani.
S-a hotărât schimbarea totală a conducerii vechi și s-a consemnat în procesul-verbal, polițistul fiind martor. CE ZICEȚI, POT SÃ CONTESTE DIVERSIONIȘTII LEGALITATEA AD. GEN. RECONVOCATE ÎN SITUAȚIA DATÃ ? Ar avea șanse să răstoarne noua conducere ? Cică Primarul ar vrea să facă o altă AD. GEN. după ce l-au mințit, mâine mergem și noi în audiență să facem se aplice Hotărârea Adunării Generale.
De ce au părăsit ședința, pt. că dacă rămâneau, aveau ceva șanse să câștige ?
Prostia și lipsa de creier dăunează, dar sper să putem prelua ștampila și restul actelor, care trebuie obligatoriu verificate financiar-contabil de un expert, avem certitudinea că găsim lucruri inimaginabile de încălcare a multor legi.
De-asta nu vroiau ei să avem observatori, încercau prin orice mijloace să nu afle toți proprietarii (~460) multele ilegalități, chiar violențe verbale și fizice din partea tripletei Președinte-Administrator-Contabila.
SPER SÃ FIE ULTIMELE LOR CLIPE LA A.P. 71, POATE-I AȘTEAPTÃ ELICOPTERUL SÃ-I SALVEZE, PRECUM PE CEAUȘESCU. Ne-am săturat de cât ne-au jecmănit acești penali (au dosar de începere a urmăririi penale pentru fals în semnături private, ceea ce e grav), și ar trebui să tacă în legătură cu AD. GEN. reconvocată, pe care vor s-o declare nestatutară.
P.S.
Am fost pe 9.04.2013, cei aproximativ 10 aleși în noua conducere a A.P. 71, la sediu, pentru a prezenta procesul-verbal și hotărârea noului Comitet Executiv, de a prelua ștampila și documentele Asociației.
Acolo, ce doi care mai conduc abuziv Asociația - Președintele și Contabila-casieră, pentru că Administrator și cenzor n-avem de 2 ani - n-au vrut cu niciun chip să ne recunoască AD.GEN. statutară, chemând la 112 chiar Poliția Locală (și avocata, culmea, plătită de noi, proprietarii), care pur și simplu s-a convins că a intrat într-un conflict aiurea, neștiind motivul pentru ce au fost chemați.
Cică ar fi făcut plângere la Judecătorie (la ce plângere, pt. că Procesul-Verbal al ședinței AD. GEN. reconvocate era la noi, semnat și de polițistul prezent la data de 6.04.2013, la acea ședință).
Din ce am auzit, foștii n-ar avea nicio șansă de câștig, dar problema e că vor tergiversa în instanță un fapt deja împlinit legal.
Mi-a mai zis cineva că putem face plângere la Baroul de avocați contra avocatei fostei conduceri, pentru că, în primul rând, e plătită din banii Asociației (ai noștri, ai proprietarilor) și nu avea ce să caute acolo, când noi prezentam actele oficiale pentru a ne preda actele Asociației.
Un avocat ne-a zis că nu prea au ce face, și doar prin executor judecătoresc se poate grăbi evacuarea lor.
DIN CEEA CE AM SCRIS EU, MAI ALES PRIVITOR LA ACEA AD. GEN. RECONVOCATA, E TOTUL LEGAL, STATUTAR, SÃ ȘTIM DACÃ ȘI CÂT MAI AVEM BÃTÃI DE CAP CU ACEȘTI ȘEFI ”PENALI”.
Altă Adunare Generală înseamnă bani, deranj, poate mai puțini prezenți., sigur ar fi scandal, doar pentru motivul că nu le convine unora care pleacă din ADUNAREA GENERALÃ RE-CONVOCATÃ chiar de ei, după 4 ani, că participă ca observatori autoritățile, așa dovedind că au multe de ascuns.
Deja fostul Presedinte si-a dat demisia, fortat de Primar, după ce ne-a ascultat si pe cei din noul Comitet Executiv, si a văzut că avem Proces-Verbal în regulă, si a zis că se poate ajunge si la Dosar Penal pentru multe încălcări ale legilor de către fostii sefi.
Asta s-a întâmplat acum o săptămână, când si atunci făcea orice să tragă de timp, să invoce orice, chiar si faptul că Primăria l-a sfătuit că e mai bine pentru el să nu fie si arestat pentru ce a făcut, chiar putând fi acuzat de UZURPARE DE CALITÃTI OFICIALE, stiind că de 4 ani n-a fost ales prin Adunare Generală (neconvocată măcar una în cei 4 ani, altă acuzatie).
Găsea motivul ba că să vină vechiul C.E. format din niste pensionărei de peste 70 ani, care nu stiau nimic din ce se discutase în sedintele lor de-a lungul anilor, ba aruncă zvonuri că a fost violentat de noul C.E. ???!!! (care e format mai ales din femei, chiar cu studii superioare), ba îi minte pe vecini că vrea cineva să-i ia sediul Asociatiei, care se judecă încă, ei fiind declarati făptuitori pentru fals în semnături.
Joia trecută s-a sigilat usa sediului A.P., care s-a deschis ieri, la ora 15,00.
Când am ajuns eu, pe la 15,15, am rămas mască: un grup de mosi si babe (inclusiv un fost puscărias care e gardianul sefilor) mai ales de la o scară din A.P. urlau, puneau mâna pe contabilă și pe cenzoră, că să nu intre, că e proprietatea lor ... etc. Erau chiar extrem de violenti, mai să lovească, chiar si o mătusă de-a mea, cu fata transfigurată, zicea că ”TE RENEG CA NEPOT, NU TE MAI RECUNOSC !” :training:
Mare ti-e grădina, Doamne ! Oare de ce acest grup de presiune se agită atât, chiar riscând să se întâmple ceva rău cu ei ? De-acum sunt sigur că acesti descreierati au fost avantajati cumva de fostii sefi, mai ales material. Eu, unul, nu mi-as risca libertatea, poate si viata, să apăr niste indivizi care au băgat adânc mâna în buzunarul proprietarilor, Asociatia noastră fiind cea mai scumpă ca întretinere din oras (am verificat timp de vreo 2 ani).
De ce nu s-au mobilizat să-i voteze la Ad. Gen., multi chiar părăsind acea sedintă, stiind că pierd ?
Aseară, preluînd actele contabile, am descoperit chiar bonuri de benzină de 150 lei, bonuri de mături de 500 lei, aveau oamenii abonamente plătite de noi (nu stiam nimic pînă acum), nu mai zic de prime, bonusuri, salarii mari (contabila-casieră avea 1400 lei la 60 ore/lună !, restul încă n-am aflat exact), luau chirii de la toate firmele de la parterul blocurilor din Asociatia noastră, banii neregăsindu-se măcar în Fondul de Reparatii, care e inexistent de multi ani.
CE VREAU SÃ ÎNTREB: Putem să-i dăm în judecată pentru Instigare la Violentă pe fostii sefi ai A.P., pentru ce s-a întâmplat ieri, când au chemat un grup de presiune care a creat scandal monstru pentru a bloca activitatea Asociatiei, a noului Presedinte si a noului Comitet Executiv, alesi statutar, prin AD. GEN.
Tare a fost faza în care, cineva a chemat Politia la 112, pentru că deveniseră prea violenti.
După ce au sosit de urgentă politistii, acestia, vrând să vadă care e problema, au dat telefon cuiva competent si au aflat că avem toate actele în regulă, i-a chemat afară pe scandalagii, le-a spus că n-au ce face împotriva noii conduceri si să lase scandalul si violentele. Abia după 15 minute de parlamentări s-au evaporat si s-a reinstaurat linistea, cu toate că mai treceau să spioneze ce se întâmplă la sediu, de parcă am fi toti extrateresti, nu tot proprietari ai aceleiasi Asociatii, nu se gândesc că vine si timpul să fie schimbat un presedinte neales de 4 ani de către Ad. Gen. si care am descoperit că au făcut chiar multe delapidări, de ne îngrozim ce se va găsi prin expertiză contabilă. Cine stie ce diversiuni mai coc acesti mafioti, de-asta cerem părerea forumistilor, pentru că nu avem mare experientă în vederea pasilor de urmat să nu avem surprize din partea lor în viitor.
va raspund la intrebarea legata de expertiza contabila. noi avem un proces penal cu fosta administratora. organul de cercetare penala a desemnat un expert, recunoscut de Tribunalul Bucuresti(este foarte important ca raportul de expertiza sa fie recunoscut in instanta). Costul : 1,5 ron/ apartament/ luna expertizata
Important e să-mi spuneti la câte apartamente s-a calculat ? La noi sunt 460 proprietari.
Din ce stiu, în oras tariful e minim 1500 lei/an de acte contabile.
La noi nu vrea sa participe nici politia nici primaria la sedinte.
Am incercat sa facem adresa la politie, ei nici nu vor sa primeasca adresa, motivand ca nu au in atributii astfel de probleme.
Iar in cazul in care sunt probleme sa sunam la 112.
Raspunsul primariei il asteptam.....
Politia, din ce stiu, ar cam fi obligată să participe la sedintă, mai ales dacă e invitată oficial.
La noi a participat politistul de proximitate si ceilalti doi invitati, unul Consilier Local, care, conform art. 55 al Legii 230/2007, are chiar dreptul să controleze financiar-contabil Asociatiile de Proprietari.
Dacă nu este o Autoritate a statului, se pot întâmpla multe nereguli la acea A.G.
Invitati în scris Politia de Proximitate (Municipală), e imposibil să nu trimită un politist să semneze si Procesul-Verbal al sedintei Ad. Gen. E mai importantă a doua sedintă, reconvocată, pentru că la prima, deobicei nu se face cvorumul, 50% + 1 dintre proprietari.
Fiti atenti si la semnarea convocatorului, la trecerea pe Ordinea de zi a tuturor problemelor stringente clamate de proprietari, mai ales să propuneti schimbarea conducerii în frunte cu Presedintele, dacă ati observat nerespectarea legilor.
la Asociatia mea, la Ad. Gen. de la începutul lui Aprilie, fostul Presedinte trecuse pe Ordinea de Zi doar schimbarea Comitetului Executiv, nu si alegeri pentru Presedentia A.P. (vroia să rămână vesnic Presedinte, precum Ceausescu, cu toate că el nici nu era ales Presedinte prin Adunare Generală, de 4 ani, de când n-a mai convocat vreuna).
În alte orase am văzut pe Internet cum s-a chemat chiar Televiziunea locală, pentru evitarea de ilegalităti. Cea mai bună dovadă în orice problemă e înregistrarea (video, audio, foto).
NU LÃSATI SÃ SE MAI ÎNTÂMPLE ABUZURI, ILEGALITÃTI, ÎN MATERIE DE ASOCIATII DE PROPRIETARI, PENTRU CÃ VI SE POT LUA ABUZIV BANII DVS., PE CARE MAJORITATEA ÎI AVEM TOT MAI PUTINI SAU CHIAR DELOC !