am primit o sentinta judecatoreasca in care tatal(debitorul) este obligat sa plateasca 1/4 din salariu minorului, creanta trebuie achitata la domiciliul mamei.
intrebarea este ca eu in calitate de tert poprit nu am precizata in sentinta noul domiciliu al mamei. cum ar trebui sa procedez si prin ce modalitate sa fac plata, mentionez ca nu este specificat nici numar de cont!
multumesc frumos!
Trebuie sa stiti ca trebuie sa retineti 1/4 din veniturile debitorului, incepand cu momentul primirii sentintei .
Puteti solicita Instantei sa va comunice domiciliul mamei, pentru a putea lua legatura cu aceasta ca sa stabiliti o modalitate comuna pentru virarea sumelor reprezentand pensie de intretinere.
mama e plecata in strainatate, copilul locuieste cu bunicii materni care nu detin tutela minorului...destul de complicat. si daca ma adresez instantei, prin ce modalitate o fac mai exact? multumesc
Va adresati in scris, printr-o adresa, stimate domn.
Cel mai simplu ar fi ca mama sa deschida un cont pt plata pensiei de intretinerii si sa virati suma acolo.
Daca mama nu se intereseaza sa primeasca aceasta pensie, nu e culpa dvs. Dvs sa va asigurati ca faceti lunar retinerile respective.
Salariatul dv. sa-i comunice fostei sotii sa-si deschide un cont la o banca cu care lucrati ,sa dobandeasca un extras de cont pe care sa vi-l comunice,urmand ca dv sa faceti retinerile pe salariu, iar suma retinuta sa o virati in contul comunicat.
si suma care este perceputa este cea de 1/4 calculata la salariul pe care debitorul il avea la vechiul loc de munca... presupun ca trebuie respectata acea solutie ca doar e hotarare judecatoreasca nu? mentionez ca acum are salariul mai mic
Pensie intretinere.
Borza
Buna,
Dupa divort s-a stabilit domiciliul la unul din parinti (tata) cu stabilirea a 1/4 din salariu. Dupa aceea mama se casatoreste si naste 2 copii. ... (vezi toată discuția)