avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda ITM

buna seara.

ma confrunt cu urmatoarea situatie:
o fabricuta de paine are nevoie de un angajat si pe cale de consecinta publica un anunt in ziar.
in acelasi timp redacteaza o decizie interna in care precizeaza in ce va consta interviul pentru incadrarea in munca.
se prezinta o persoana care pentru a se familiariza cu conditiile de munca, doua zile consecutive asista la procesul de productie - o zi la paine 2 ore si o zi la covrigi 3 ore
la finalul celei de-a doua zi, persoana respectiva mentioneaza faptul ca sufera de astm si ca si-a dat seama astfel ca nu poate face fata conditiilor de munca impuse de o fabrica de paine (in special caldura excesiva) si astfel refuza jobul pentru care s-a prezentat la interviu.

toate bune si frumoase pana cand persoana respectiva merge la ITM si depune plangere invocand faptul ca a lucrat 2 zile fara contract de munca si fara a fi platit.

urmare acestei plangeri, inspectorii au sanctionat societatea cu suma de 10.000 lei si au dispus ca si masuri urgente intocmirea de catre angajator a unui contract de munca si inregistrarea in revisal.

cu mana pe inima va spun ca asa s-au intamplat lucrurile, nu este nicio exagerare, am relatat speta cat se poate de obiectiv, sperand in acelasi timp sa gasesc o solutie legala pentru ca societatea sa fie exonerata de la plata acestei amenzi usturatoare si totodata nedreapta.

va multumesc pentru sfaturile dvs.!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 26 Aprilie 2013
Presupun ca atunci cand a asistat la lucru,au fost si alte persoane care deja lucreaza. Puteti pune persoanele acelea ca martori ca cea ce sustineti asa s-a intamplat.

Probabil ca cei de la ITM va sanctioneaza ca a asistat la munca persoana respectiva fara a i se intocmi,instrui mai intai .....fisa de protectia muncii.

Nu platiti nici o amenda,faceti contestatie,sau platiti amenda,apoi pastrati chitanta ca dovada ca ati platit amenda ca apoi sa dati in judecata ITM-ul. Insa mai bine ar fi sa nu platiti amenda,ca in caz daca o platiti,se va intelege ca recunoasteti si de aceea ati platit amenda.

Asta e parerea mea,mai asteptati si opiniilev altora.
Succes
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Tarzan2012, utilizator
Daca nu aveti contract incheiat cu acea persoana,cum a putut dovedi faptul ca a lucrat doua zile,in fata celor de la ITM ?
Cei de la ITM pe ce sau bazat cand au aplicat sanctiunea ?
Daca s-ar duce ori ce persoana si ar declara ca a lucrat la o anumita firma sau la alta,cei de la ITM aplica sanctiuni ?
O firma poate fi sanctionata numai in cazul in care,la un control,sunt gasiti muncitori fara contract sau sunt descoperite anumite alte nereguli.
Daca asa stau lucrurile,nu platiti amenda si mergeti in instanta,pentru ca aveti castig de cauza si puteti cere si daune celor de la ITM.
Prin chemare in judecata trmenul pentru achitarea amenzi se suspenda.
@ ramolex

1. Solutia legala este contestarea amenzii in instanta ... .. in instanta, va trebui sa faceti dovada celor spuse de dvs

2. S-a intocmit si proces-verbal de control sau numai de stabilire si sanctionare?
buna ziua.

inspectorii au intocmit si un proces-verbal de control in care au dispus ca masura intocmirea unui contract individual de munca in forma scrisa si inregistrarea acestuia in revisal.
Mai aveti cum sa luati legatura cu acea persoana?

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Amenda itm catalina222 catalina222 buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ? Sunt sanse sa fie anulata sau transformata in ... (vezi toată discuția)
Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)