avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in caz de custodie comuna se mai plateste pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in caz de custodie comuna se mai plateste pensie alimentara

Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc
Ori pensie ori contributie la gradinita, asigurare etc. Asta e normalitatea.
Daca platiti dv. pensie suplimentara, atunci trebuie si ea sa plateasca la fel. Adica suinteti egali in drepturi si obligatii.
Mersi,dar as vrea sa stiu ce este de facut in cazul in care nu ii va conveni.Am citit despre custodia comuna si despre parinte custodian,parinte necustodian,parinte rezident si cel nerezident si de fapt trebuie sa venim amandoi cu aceiasi suma de bani,indiferent de castigul fiecaruia,corect?Se poate face un cont comun pentru copil in care accasul sa se poate face doar impreuna la el?
de fapt trebuie sa venim amandoi cu aceiasi suma de bani,indiferent de castigul fiecaruia,corect?

Nu, ati inteles gresit. Fiecare contribuie la intretinerea copilului functie de posibilitati, in jur de 1/4 din salariu.

In cazul in care nu-i convine, v-am zis, decide instanta.
In mod normal instanta stabileste pensie de intretinere si in caz de custodie comuna.
Pot exista insa si situatii de exceptie in care instanta sa nu oblige niciunul dintre parinti sa plateasca pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor velu58 velu58 Buna dimineata! in cazul in care se solicita in instanta custodia comuna pentru minor,partea reclamanda nu mai plateste pensie de intretinere? exista o lege ... (vezi toată discuția)
Divort DogaruValentin DogaruValentin Am convenit verbal de comun acord ca,copilul minor, sa stea o zi la mine o zi la sotie,un week-end la mine un week-end la ea.Tin sa mentionez ca amandoi suntem ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintilor in cazul custodiei comune florin_tata florin_tata am inteles , instanta hotaraste CUSTODIA COMUNA -in ce va consta programul de vizitare pt copil?- sau copilul va fi ingrijit 1 luna de un parinte iar cealalta ... (vezi toată discuția)