Buna ziua!
Pentru adoptia copilului din prima casatorie a sotului este nevoie de acordul rudelor mamei biologice decedate si a curatorului copilului?
In ce conditii se poate face aceasta adoptie?
Cand spuneti SOT eu presupun ca aveti un certificat de casatorie.
Tatal copilul este sau nu este SOTUL dvs.?
Sunteti casatoriti sau doar convietuiti?
Tatal copilului este SOTUL meu de 3 ani, suntem casatoriti, avem certificat de casatorie. Intre timp, avem si un bebelus impreuna :rolleyes:
La DGASPC ne-am dus la o doamna jurist, printr-o recomandare...... Eram convinsi ca mergem acolo unde trebuie, la departament adoptii, ca sa obtinem niste informatii ca mai apoi sa apelam la serviciile unui avocat. Stiam clar ce vrem si am solicitat informatii in consecinta. Problema este ca familia materna a fiului sotului nu doreste ca eu sa il adopt pe baiat si a facut numeroase plangeri la DGASPC ( ba ca nu e ingrijit, educat, plimbat ba ca este abuzat emotional). F important de mentionat este faptul ca NICI UNA din plangeri nu a fost intemeiata si TOATE rapoartele DGASPC sunt in favoarea noastra. Baietel implineste 9 ani curand....poate ar fi bine sa implineasca 10 ca sa isi dea si el acordul?
Nu avem nimic scris de la DGASPC in legatura cu termenul de 11 ani si de aceea noi ( eu si sotul) am banuit ca doamna jurist sa nu fie in "contact" cu familia materna si sa ne fi indus pe o pista gresita........ Dar am preferat sa mai cerem o parere ca sa nu devenim paranoici.
Nume de familie
ami1976
buna ziua , sunt proaspat recasatorita si am un fiu dintr-o relatie anterioara , numai ca relatia s-a terminat inca din perioada in care copilul era inca in ... (vezi toată discuția)