Buna! Am o nelamurire si anume in situatia mea : m-am trezit cu poprire pe cont (de catre Administratia Fiscala ) persoana fizica , am sunat la banca si am cerut detalii . mi-sa dat raspunsul ca motivul popririi contului meu este uramtorul : amenda judiciara + cheltuieli judiciare .in valoarea toatala de 1500 ron. mentionez faptul ca in cont aveam 120 si au fost blocati pana la achitarea integrala a sumei de 1500 ron .
Intrebarea mea este : in cat timp trebuie sa platesc cei 1500 ron , dupa achitarea poprirea se anuleaza sau trebuie sa merg la Finante pentru a ridica poprirea contului ?
Nu mai aveti o perioada de timp, deja sunteti executat silit, asadar puteti plati deindata, daca aveti banii, sau cand ii veti avea,
Dupa plata, executorul trebuie sa trimita adresa de ridicare. Doar daca veti plati poprirea din contul poprit, se poate ridica poprirea de catre banca.
Multumeszc frumos ptr amabilitatea dumneavoastra .
Da, plata catre A.F se face din contul poprit .
inca ceva ce nu prea a inteles si anume : in asemenea caz ptr amenzi judiciare + cheltuieli judiciare ptr neplata ce se poate intimpla ?
Deocamdata nimic. Exista insa un proiect de lege prin care se doreste a fi transformate in munca in folosul comunitatii sau inchisoare, in cazul neplatii intr-un anumit termen, pentru aceste datorii catre bugetul de stat.
Doar dvs trebuie sa decideti asta. Trebuie sa stiti si ca, daca aveti venituri salariale sau alte bunuri, s-ar putea indrepta impotriva acestora, daca din poprire nu se recupereaza mai nimic.