avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat

Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii si mi_a fost luat permisul pe 90 zile.Ce se va intampla
Veti cercetat penal pentru infractiunea prevazuta de
OUG 195/2002;

Art. 85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Conducerea pe drumurile publice a unui autoturism ale carui numere de inmatriculare sunt expirate intruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art.85 alin.(1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce se pedepseste conducerea unui autoturism neinmatriculat conform noului cod penal? (vezi toată discuția)
Numere expirate aldo_nick aldo_nick Cum se probeaza punerea in circulatie a unui autovehicol cu nr expirate ? si daca la data actuala se mai poate pedepsi si cu amenda? (vezi toată discuția)