avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recurs
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recurs

Buna ziua , am pierdut un proces (18179/301/2012 din 16.04.2013 , camera 6 civil ) , nu vreau sa ajung la executor , la sentina se poate face recurs , timp in care eu sa platesc datoria , in sentinta specifica ca se poate face recurs in 15 zile de la comunicare (din data care o primesc la posta?) Am nevoie in jur de 2 luni . Dupa sentinta care sunt pasii pana la executare si ce inseamna executarea , poate fii si parti mobiliare? Va multumesc anticipat ....
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:02, 29 Aprilie 2013
Dvs. nu tineti seama de sfaturile date pana acum...
Ce se intampla: dvs. aveti un debit la asociatie pe care nu l-ati achitat. probabil ca as. prop., inainte de a va chema in justitie, a incercat si alte metode de a recuperea debitul. Nu este nici-o placere, nici pentru debitor, dar nici pentru creditor de a merge in instanta pentru recuperarea unor sume. Deci, nu ati achitat la timp si asociatia a fost nevoita sa va actioneze in instanta. Ati pierdut procesul, deci sentinta va obliga sa achitati debitul aflat in discutie. Daca nu doriti sa faceti recurs, trebuie ca intr-un termen rezonabil - si vi s-a sugerat sa va intelegeti cu asociatia, sa va achitati datoria. In aceste conditii, este clar ca asociatia nu va mai apela la serviciile unui executor judecatoresc in vederea recuperarii silite a bunurilor dvs. mobile sau imobile.
Daca nu va intelegeti cumva cu as. prop., in mod sigur aceasta v-a apela le serviciile unui ex. judecatoresc, cum spuneam - fara a mai fi nevoie de un nou proces (sentinta se investeste cu formula definitiva si irevocabila), insa vor creste cheltuielile cu executarea silita si asa cum spunea dl. avocat mai sus:

Daca vreti sa trageti de timp ei vor merge la executor.

Incercati sa va intelegeti in scris cu ei acum si nu dupa aceea deoarece dupa ce platesc executorul nu mai sta nimeni sa piarda timpul cu dvs.

Daca vrei sa castigi numai 2 luni de la pronuntare, poti sa stai linistit. Redactarea hotararii judecatoresti intarzie de obicei mai mult de 2 luni, pentru ca judecatoriile sunt depasite de probleme.Si chiar daca plecati de la judecatorie spre casa si cand ajungeti gasiti deja hotarea in cutia postala, tot mai dureaza : pana trece termenul de atac, pana se intocmeste dosarul de executare, pana se trimite de catre executor comunicari ... .
Totusi sunt nelamurit ,de ce va este asa frica de o executare ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale cercetasa cercetasa care i procedura? primesc somatie acasa pentru a i plati aceste daune partii vatamate? sau ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa (vezi toată discuția)
Executare neplata intretinere giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Intrebare: care sunt pasii de urmat pentru executarea unui proprietar rau platnic?! Ieri s-a primit sentinta judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Am avut proces cu asociația de proprietari, am primit ... Criss inna Criss inna Bună..... Am avut proces cu asociația de proprietari,am primit sentința definitiva după recurs,unde asociația a pierdut procesul și este obligata la ... (vezi toată discuția)