avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune complicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune complicata

Un domn cu doi copii se insoara cu o doamna fara copii in 1979.In 3.3.1991 decedeaza domnul.Cei doi au locuit intr-un apartament,cumparat de doamna in 1977,cu avans si in rate.Dupa deces,s-a deschis succesiunea.Unul din copii a renuntat.Celalalt copil a dorit sa puna diferenta,la cei revenea conform legii,si sa cumpere apartamentul.Diferenta era luata de doamna.Doamna a dorit sa ramana cu apartamentul,dindu-i banii copilului, conform legii,cei revaneau.Doamna i-a trimis banii ,prin posta,copilului.Pe hirtia de la posta nu a specificat pentru ce au fost trimisi banii.Copilul nu a recunoscut,si totul s-a oprit.Pe 18,10,2012 a decedat si doamna.Doamna are 7 frati in viata.
Cum se procedeaza in situatia de fata pentru succesiune?
:( nasol
opinia mea este ca doamna era anterior casatoriei proprietar pe ap iar sotul."nout" nu are decat un drept de creanta fata de ratele pt ap platite in timpul casatoriei
si asta daca nu suntem in sfera prescriptiei dreptului de optiune, respectiv a dreptului general de prescriptie:)

succesiunile succesive costa dupa cei doi morti mai mult decat valoarea ratelor actualizate platite de soti in comun, cred
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator
Apartamentul este bun propriu al sotiei, achizitionat inainte de casatorie, chiar daca ratele s au platit in timpul casatoriei.
Iar la succesiunea doamnei vin fratii daca nu exista alt sot, copii, parinti.
Nu exista,in afara de copilul domnului.
Se ia in considerare un act de mina de donatie unui nepot?
da pt bunurile mobile

Alte discuții în legătură

Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)