avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Cont bancar

a murit socrul meu si consoarta a gasit/aflat ca are un cont la o banca romaneasca
cum aflu soldul contului respectiv? nu de alta ......dar ma gandesc la costurile dezbaterii succesiunii
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:57, 8 Mai 2013
soldul nu il puteti afla decat dupa ce veti deschide succesiunea la un notar. acesta va face toate demersurile ptr aflarea acestei informatii vitale si secrete.
dar succesiunea e deschisa..
trebuie sa informati notarul despre cont iar acesta se va ocupa sa afle informatiile necesare pentru ca suma respectiva sa faca parte din masa succesorala.
daca nu va apare in certificatul de mostenitor nu veti putea accesa banii din contul respectiv.
vreau sa aflu inainte sa platesc succesiunea...
Nu se poate sa aflati Decat daca notarul care dezbate succesiunea va inmaneaza o adresa catre Banca. Banca nu da altfel informatii. Dvs puteti sa decideti apoi daca introduceti banii in masa succesorala la emiterea primului certificat de mostenitor sau ulterior la suplimentare.

Alte discuții în legătură

Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Recomandare notar judetul valcea gabriel32 gabriel32 Buna ziua, imi puteti recomanda un notar din judetul Valcea care sa ma ajute cu o taxa de succesiune? Problema este ca locuiesc la 400 km de localitatea de ... (vezi toată discuția)