avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen raspuns cerere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen raspuns cerere

Buna ziua...
Va rog sa-mi spuna cineva:
1.Daca raspunsul la o cerere adresata cu ajutorul unei scrisori cu valoare, de catre o persoana fizica unei institutii publice trebuie dat in 30 de zile, mai putin sau ce se intampla daca nu-l vom da deloc?
2.Daca in urma sedintei Consiliului de administratie dintr-o scoala trebuie emisa decizie cu privire la luarea unei hotarari privind neacordul solicitarii de pretransfer a unei persoane fizice in institutia noastra. Daca da, care este baza legala?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
1. Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.

2. art.1 alin.1 din Legea nr.554/2004: Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.

3. art.8 alin.1 din Legea nr.554/2004 : Persoana vătămată într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim printr-un act administrativ unilateral, nemulţumită de răspunsul primit la plângerea prealabilă sau care nu a primit niciun răspuns în termenul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), poate sesiza instanţa de contencios administrativ competentă, pentru a solicita anularea în tot sau în parte a actului, repararea pagubei cauzate şi, eventual, reparaţii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi cel care se consideră vătămat într-un drept sau interes legitim al său prin nesoluţionarea în termen sau prin refuzul nejustificat de soluţionare a unei cereri, precum şi prin refuzul de efectuare a unei anumite operaţiuni administrative necesare pentru exercitarea sau protejarea dreptului sau interesului legitim.
Da, va multumesc...Este in regula raspunsul la prima mea intrebare...Dar, raspunsul la cea de-a doua intrebare???
Baza legala este cea care se refera la atributiile Consiliului de administratie ...art.93 din Legea nr.1/2011 : Hotararile privind angajarea, motivarea, evaluarea, recompensarea, raspunderea disciplinara si disponibilizarea personalului didactic se iau la nivelul unitatii de invatamant de catre consiliul de administratie, cu votul a 2/3 din totalul membrilor. Directorul unitatii de invatamant emite deciziile conform hotararilor consiliului de administratie. Angajatorul este unitatea de invatamant.
Va multumesc mult. E-n regula...acum am inteles....O seara faina!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)
Crere adresata consiliul local dar la care nu am primit nici un raspuns ! desprelegi desprelegi Am inaintat din oficiu o cererecatre consiliul local , dar acesta nu a fost aprobata si de catre primar iar prin urmare cereneanua fost dezbatuta in ... (vezi toată discuția)