avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Medierea si restantierii din Asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Medierea si restantierii din Asociatiile de proprietari

Am nevoie de sfatul unor persoane avizate. In asociatie avem restantieri pe care vrem sa ii actionam in judecata. Pana acum procedura era simpla:
Trimiteam somatii de plata asteptam sa treaca termenul si daca nu raspundeau la notificari mergeam la avocat si demaram actiunea.
Ce proceduri trebuie sa mai indeplinim acum pentru ai actiona in instanta pe restantieri?
johnpescar a scris:
In instanta asociatia este scutita de cheltuieli de judecata

Aflam noutati sau visam frumos!?:rtfm:
Asociatia daca face cheltuieli de judecata, le face, da banii din casierie. Cine sa o scuteasca de aceste cheltuieli?
Asadar cheltuielile se fac iar acestea se cer in instanta. Instanta poate sa hotarasca recuperarea acestora de la restantier sau nu, in functie de dovezi, de sustinere, de verdictul dat pe fond.
Dar nu exista scutire de cheltuieli de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are asociatia inainte de a chema in judecata pentru restante intretinere? eugen82 eugen82 Legea 230/2007 spune ca asociatia are dreptul de a actiona in judecata proprietarul care are restante dar numai dupa 90 de zile de intirziere la plata. Ce ... (vezi toată discuția)
Ce costuri presupune medierea? Adriantot Adriantot In urma unui rapuns postat in sectiunea \\"Asoaciatii de proprietari\\" vin aici la specialistii in mediere sa lamurim ceva din problema costurilor. Asociatia ... (vezi toată discuția)