avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce un scuter dacã am cursuri de legislaþie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce un scuter dacã am cursuri de legislaþie fãcute în anul 2012?

avand cursuri de legislatie facute in anul 2012,pot conduce pe drumurile publice din romania ,un scuter de 49cmc?
mentionez ca detin permis de conducere ,care in prezent este suspendat.
multumesc anticipat celor care-mi vor raspunde.
cristi.
Cel mai recent răspuns: udau_1966 , utilizator 10:46, 1 Mai 2013
Prin Legea nr.203/2012 pentru modificarea si completarea Oug nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice intrata în vigoare pe 19.01.2013, scuterul (mopedul) a intrat in categoria vehiculelor pentru conducerea carora este necesara detinerea unui permis de conducere categ. AM. UN moped se poate conduce si cu un permis categ. B.

Avand permisul suspendat nu aveti dreptul de a conduce scuterul, in cazul in care sunteti surprins de politie veti comite o infractiune care se pedepseste conform art. 86/2 din oug195.

Art.86. - (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

dar dupa noua legislatie,cea cu cursuri de legislatie facute?
daca ati citit cu atentie am facut referire la legislatia in vigoare dupa 13 ianuarie 2013.
ptr a conduce un scuter este necesar permis de conducere.
cum aveti permisul suspendat nu aveti dreptul de a conduce pana la expirarea periaodei de expirare.
cumultumiri,cristi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa risca? Ellena007 Ellena007 Buna ziua.Am si eu o mica problema.Am un prieten care a suferit un accident cu scutere,accident in urma caruia o persoana a decedat.Cel care a decedat,conducea ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru categoria b Eduardedd Eduardedd Buna ziua, am inchiriat o platforma cu sarcina admisa de 2000kg unei persoane ce a tractat-o cu un audoturism din categoria B avand greutatea de 1800 kg si a ... (vezi toată discuția)
Infractiune la regimul circulatiei miriamm1 miriamm1 buna seara...acum cateva luni am fost cu un prieten pe un scuter .scuterul era neinmatriculat si nici unu din noi nu avea permis de conducere.am primit o ... (vezi toată discuția)