avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... furt de informatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

furt de informatii

Buna ziua,
Care pot fi consecintele suportate de catre un angajat care a transmis o baza de date pe mail-ul personal - informatii confidentiale, care tin de specificul firmei. Nu exista un contract de confidentialitate semnat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 2 Mai 2013
Nici nu trebuie sa existe asa ceva ... Obligaţia de fidelitate este reglementată expres de art. 39 alin. 2 lit. d din Codul muncii.
Într-o formulare de sinteză, legal, salariatul este obligat să fie fidel, să se abţină de la orice act sau fapt care ar dăuna intereselor angajatorului său, de a fi loial. Prin specificul său, obligaţia legală de fidelitate are caracter permanent, pe întreg parcursul contractului individual de muncă; ea îşi produce efectele, sub anumite aspecte, chiar şi atunci când contractul individual de muncă este suspendat şi, in consecinţă, salariatul nu îşi îndeplineşte obligaţiile de serviciu.

Conform art. 39 alin. 2 lit. f din Codul muncii salariatul este ţinut de o obligaţie de confidenţialitate în sensul restrâns şi expres de a respecta secretul de serviciu (rezultată de altfel şi din obligaţia de fidelitate - art. 39 alin. 2 lit. d).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza fidelitate alienware alienware Ma poate ajuta cineva cu o detaliere a acestei clauze? Trebuie sa semnez un act in care este mentionata si nu stiu exact ce inseamna. Din ce am citit in ... (vezi toată discuția)
Incalcare confidentialitate muriele muriele Buna! Recent am publicat un articol pe o platfroma online. Articolul este relatat pe baza experientei mele la un fost loc de munca, fiind alcatuit din ... (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate - clauza de confidentialitate dan.dan dan.dan Buna seara, Din cate stiu, clauza de fidelitate este valabila doar daca ii acord o suma de bani in plus la salariu angajatului respectiv. Se aplica aceeasi ... (vezi toată discuția)