avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii la adresa mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii la adresa mea

Buna ziua...un coleg de clasa,direct, pe internet m-a injurat.....si s-a legat de mama mea,cu injurii cum ar fi ca isi baga stiti voi ce in mama mea.Intai am primit un mesaj de la el in care m-a facut diabolic.Astazi i-am spus ,de ce mi-a scris asa si a inceput sa ma injure.Ce pot face?
Pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică, cetăţenii de toate vârstele sunt obligaţi să aibă un comportament civic, moral şi responsabil, în spiritul legilor ţării şi al normelor de convieţuire socială.

Conform Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Constituie contravenţie:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică (amendă de la 200 RON la 1000 RON);
26) provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice (amendă de la 200 RON la 1000 RON);

Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice ? art.321 C.p. ? ?Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani?.

până la împlinirea vârstei de 14 ani , minorii nu răspund penal. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, minorii răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui.

Anunţă imediat un adult: profesor, diriginte, director, părinte!
- Ia legătura cu poliţistul de proximitate!
- În caz de urgenţă, sună la 112!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
La cat se injura pe internet si cate amenintari cu bombe sunt in fiecare zi, Politia n-ar avea alta treaba daca s-ar ocupa de ele.
Bine asta inteleg...dar daca te injura si direct ?
tgeorgescu a scris:

La cat se injura pe internet si cate amenintari cu bombe sunt in fiecare zi, Politia n-ar avea alta treaba daca s-ar ocupa de ele.


Baunuiesc din descriere ca sunteti elev, la varsta dvs acestea sunt intamplari obisnuite, nu vad oportun sa sesizati politia cu astfel de probleme, incercati sa le rezolvati amiabil dvs sau eventual parintii daca dvs nu reusiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuditatea in public pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste nuditatea in public. Imi poate spune mie cineva cum se pedepseste daca ma dezbrac in strada? Si care ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)
Ultraj contra bunelor moravuri alinaelida alinaelida sotul meu este arestat preventiv , in faza de judecata si nu stiu ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri si nici cat timp va mai sta arestat. Poate cineva ... (vezi toată discuția)