avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de asigurare sociala = vechime in munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de asigurare sociala = vechime in munca ?

Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. O persoana PFA care incheie un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii si aceasta perioada este trecuta in carnetul de munca, in momentul in care se angajeaza aceasta perioada este considerata vechime in munca ce se ia in calcul la stabilirea sporului de vechime si a nr. de zile de CO ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: argos1 , utilizator 20:09, 2 Martie 2009
In mod normal asa ar trebui, depinde insa de cum va interpreta responsabilul de personal de la societatea respectiva.
da, categoric. orice perioada de munca pentru care s-au platit taxele aferente si este inscrisa in carnetul de munca, este considerata si trebuie sa fie luata in calculul vechimii in munca.
Numai munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă. Prin urmare, perioada cat a avut contract de asigurare cu Casa de Pensii constituie stagiu de cotizare care se ia in considerare la stabilirea pensiei.
Multumesc de raspuns.Asa m-am gandit si eu dar nu eram sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi privind vechimea in munca, conferite de contractul de asigurari sociale MarilenaVlad MarilenaVlad Buna ziua! Am urmatoarea speta: O persoana nou-incadrata a avut încheiat cu DGMPS un contract de asigurari sociale in perioada 1999-2001.Potrivit ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj liana istrate liana istrate perioada de somaj se ia in calcul la schimbarea procentului de spor de vechime in munca? (vezi toată discuția)
Concediul medical este vechime in munca? casandram casandram as dori sa stiu daca concedile medicale se adauga ca vechine ori se scad din nr de ani (vezi toată discuția)