avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma dezmosteneasca sau vinde bunurile familiei? mostenitori fiind eu cu mama mea,dupa ce ele au renuntat la mostenire,deasemenea mama mea lasandui inputernicire la randul ei sorei mele ptr dezbarerea mostenirei multumesc
Cel mai recent răspuns: danielnel , utilizator 16:10, 4 Mai 2013
Depinde ce scrie in procura, cu ce ati imputernicit-o. Daca este data expres pt acceptarea succesiunii este ok.
imputernicirea este ptr ca ea sa ma reprezinte pe mine la succesiune fara sa fie nevoie de prezenta mea,mai multe detalii nu va pot da :( multumesc data expres,mai exact ce anseamna?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2013
danielnel, utilizator
Sa va reprezinte la succesiunea cui? De cand timp este decedat cel al carui mostenire se dezbate?! Dvs cand ati semnat procura nu ati citit o?! Ma indoiesc ca Scria doar doua vorbe in act.....
Doamna avocat a vrut sa spuna prin data expresa adica data acea procura special pentru acceptarea mostenirii de dvs, fara a fi necesar ca dvs sa fiti prezenta acolo.
Mandatarea altei persoane pt a se prezenta la dezbaterea unei succesiunii la care mandantul are vocatie succesorala valoreaza acceptare tacita a mostenirii daca este data in anumite conditii adica in termenul de optiune succesorala. Acum in general procurile care se dau in termenul de optiune succesoarla cuprind si declaratia de acceptare a succesiunii expresa.

Alte discuții în legătură

Renuntare la succsiune in favoarea mamei pgru1977 pgru1977 buna ziua,tatal meu decedat in ianuarie si eu si mama in viata am facut actul succesorial!din pacate nu am stiut ca pot renunta la succesiune in favoare ei si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, suntem nepoti si unchi/matusi mostenitori pentru bunicii nostri. Intrucat nu s-a ajuns la un acord pt dezbaterea mostenirii bunicilor si nu se ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)