avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire de la bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire de la bunici

Buna seara, suntem nepoti si unchi/matusi mostenitori pentru bunicii nostri. Intrucat nu s-a ajuns la un acord pt dezbaterea mostenirii bunicilor si nu se intrevad perspective, cum se poate totusi deschide dezbaterea mostenirii bunicilor si recupera partea care ne revine unora dintre noi?
Cei care sunt nepoti si-au facut actele de mostenire a parintelui decedat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ma_ria , utilizator 21:26, 21 Ianuarie 2017
Va trebui fie sa acceptati expres mostenirea, fie sa faceti acte tacite de acceptare (de ex plata impozit) in termenul de optiune succesorala.

Apoi daca nu va doriti sa mai ramaneti in indiviziune, va trebui sa faceti succesiunea si partajul in instanta.
Buna seara, multumesc pentru raspuns.

Ce inseamna partaj succesoral in instanta? ...cat dureaza?...daca unii refuza sa se prezinte in instanta, se poate finaliza totusi partajul?....ce costuri implica? Multumesc.

Mentionez ca am platit impozitele si m-am ocupat de gestionarea bunurilor pana in prezent pt toata mostenirea din partea bunicilor in numele tuturor mostenitorilor (unchi / veri).

Nu s-a facut pana acum nici o procedura de acceptare a succesiunii dupa decesul ambilor bunici decedati in urma cu 15 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
ma_ria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunici fcarmenita fcarmenita Buna ziua, As dori cateva sfaturi ; problema este urmatoarea: Tatal meu impreuna cu fratii si surorile lui (7 la numar) au ramas mostenitorii casei si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)