avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate parinteasca unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate parinteasca unica

Buna ziua. Sunt divortata din martie 2012. Am un copil de 5 ani care e la mine dar avem autoritate parinteasca comuna. Cu fostul meu sot avem 2 rate la banca, la una eu sunt titular iar el e coplatitor, iar cealalta el e titular si eu sunt coplatitor.
Situatia este urmatoarea: El e plecat in Italia, rata la banca nu sia mai platit-o de 6 luni iar banca cere sa platesc eu, pensie alimentara pt minor nu o platit decat 4 luni si astea in martie 2012, aprilie 2012, septembrie 2012 si decembrie 2012. Adresa sau nr de telefon nu stiu, ii las mesaje pe adresa lui de facebook, pt ratele neachitate dar nu primesc nici un raspuns.
Luand toate aceste lucruri in considerare pot cere acordarea autoritati parintesti unice pt mine?
Va multumesc.
Nu cred ca aveti sanse la autoritate parinteasca exclusiva.
Dece?
E clar ca pe fostul sot nu il intereseaza de soarta copilului.
Daca nu e in stare sa plateasca pensia alimentara a venitului minim pe economie si mai imi lasa si ratele lui sa le platesc eu, care sunt sansele ca sa ajute copilul la probleme mult mai ample: o interventie chirurgicala in strainatate, o bursa, o excursie unde se cere semnatura ambilor parinti?
Ati primit o opinie, nu o certitudine pt ca nu este posibil. Asa cum însă afirmati şi dvs, văzând comportamentul caracterizat prin dezinteresul total fata de problemele majore a minorului, nu este imposibil sa obţineţi exercitarea autorităţii unice.
Eu va spun ceea ce prevede legea.

Daca credeti ca puteti obtine ceea ce doriti puteti deschide proces.
Dar il veti pierde...
În cazul unui astfel de răspuns ferm, ar trebui sfătuit userul şi cum sa exercite practic autoritatea părintească comuna ( principiul ) instituit de legea civila în materie, având în vedere ca din relatările sale a trecut o perioada semnificativa de timp de când nu a mai putut lua legătura cu cellalt părinte şi plecând de la semnificaţia instituţională a conceptului de autoritate părintească, ansamblu de drepturi şi obligaţii ale ambilor părinţi în legătura cu creşterea şi instruirea copiilor. Dezinteresul este chiar una dintre ( excepţii )

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi ,hartie de mana facuta de tata cum ca nu poate avea grija de copil anya33 anya33 buna ziua,am o intrebare.daca tatal fetitei mele nu -a intereat de copil pana acum pot a il decad din dretpuri,el ar fi de acord a imi faca o hartie de mana ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)