Formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati eliberarea unei copii xerox a hotararii pronuntate si legalizarea acesteia.
Verificati in prealabil la arhiva instantei, care sunt conditiile eliberarii copiilor de pe hotarari.
La unele instante se solicita pentru fiecare pagina a hotararii, cate o taxa de timbru de 1 .00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei, iar daca lucrurile stau asa, trebuie sa verificati in prealabil in dosar, cate pagini are hotararea dvs.si ulterior sa achitati taxele in functie de nr. paginilor.
Trebuie evident sa stiti care este nr. de dosar in care v-ati judecat.
Pentru legalizarea hotararii aveti nevoie separat de o taxa de timbru de 2.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
Am patit si eu ceva similar, cu vreo cativa ani in urma. Numai ca eu nu m-am oprit aici. I-am dat un ultimatum scris ministrului de interne de atunci, Lucian Blaga, sa-si faca ordine in ograda, sa ia masuri impotriva agentului, sa mi le comunice, altfel urmand sa-i dau in judecata pe ambii. A urmat o lunga corespondenta intre mine si ei, eu refuzand sa stau de vorba cu ei, sa merge la sediul lor. In final, l-au trimis in judecata pe agent pentru abuz in serviciu. Cu una din scrisori, semnata de seful politie Capitalei, prin care-si cerea scuze si spunea ca a trimis adresa catre fisc, mi s-a sters amenda. SI, nota bene, trimisa fiscului de mine prin email, nici macar nu am aratat originalul, asa ca nu mai fiti atat de pesimisti. Ca plan B, am obtinut si copie dupa sentinta, cu mentiunea ca este definitiva, de care nu am mai avut nevoie; o taxa la fisc, un timbru de 0,15 RON, procedura este pe site-ul TMB de pilda.
Deci domnilor, daca vreti sa se schimbe ceva in tara asta, luati atitudine. Va dati seama ce frecus a fost pe capul politiei, agentului, colegilor lui, etc. Data viitoare vor fi mai atenti. Instanta a dispus NUP, fiindca agentul era spre sfarsitul programului, era obosit iar eu, nota bene, nu am declarat ca as fi avut pagube materiale, cu recurs. Am spus est modus in rebus, fiecare merita o a doua sansa si nu am mai facut recurs. Cred ca agentul nu o sa uite niciodata prin ce a trecut.