avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda de circulatie anulata de instanta dar ramasa in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda de circulatie anulata de instanta dar ramasa in evidentele fiscului

Hristos a inviat ! Am primit o amenda de circulatie pe care am contestat-o in instanta. Am castigat procesul si am sentinta definitiva si irevocabila din anul 2010. De curand mi-am vandut autoturismul proprietate personala si cand am vrut sa-l scot din evidenta administratiei financiare mi-au spus ca nu pot pana nu achit datoriile respectiv amenda contraventionala care de fapt mi-a fost anulata de instanta de judecata. Va rog sa-mi spune-ti ce am de facut in aceasta situatie.Mentionez ca nu mai detin nici instiintarea de la instanta prin care mi-a fost comunicata sentinta. Va multumesc!
Trebuie sa mergeti la instanta care a judecat plangerea dvs si sa scoateti o copie legalizata dupa hotarare.
Cu hotararea legalizata mergeti la administratia financiara.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2013
Stefan Bicov, Avocat
trebuie sa solicitati o copie a hotararii judecatoresti de la arhiva instantei.
avand in vedere perioada scursa va dura cam 2-3 saptamani dar este posibil sa o primiti si mai repede.
Formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati eliberarea unei copii xerox a hotararii pronuntate si legalizarea acesteia.
Verificati in prealabil la arhiva instantei, care sunt conditiile eliberarii copiilor de pe hotarari.
La unele instante se solicita pentru fiecare pagina a hotararii, cate o taxa de timbru de 1 .00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei, iar daca lucrurile stau asa, trebuie sa verificati in prealabil in dosar, cate pagini are hotararea dvs.si ulterior sa achitati taxele in functie de nr. paginilor.
Trebuie evident sa stiti care este nr. de dosar in care v-ati judecat.
Pentru legalizarea hotararii aveti nevoie separat de o taxa de timbru de 2.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
Buna seara .
S-ar putea sa intampinati greutati cu primaria-taxele locale,chiar si cu hotararea judecatoreasca in brate .Trebuie sa iti in garda pentru orice varianta
Cu stima,
Marius Bote .
Am patit si eu ceva similar, cu vreo cativa ani in urma. Numai ca eu nu m-am oprit aici. I-am dat un ultimatum scris ministrului de interne de atunci, Lucian Blaga, sa-si faca ordine in ograda, sa ia masuri impotriva agentului, sa mi le comunice, altfel urmand sa-i dau in judecata pe ambii. A urmat o lunga corespondenta intre mine si ei, eu refuzand sa stau de vorba cu ei, sa merge la sediul lor. In final, l-au trimis in judecata pe agent pentru abuz in serviciu. Cu una din scrisori, semnata de seful politie Capitalei, prin care-si cerea scuze si spunea ca a trimis adresa catre fisc, mi s-a sters amenda. SI, nota bene, trimisa fiscului de mine prin email, nici macar nu am aratat originalul, asa ca nu mai fiti atat de pesimisti. Ca plan B, am obtinut si copie dupa sentinta, cu mentiunea ca este definitiva, de care nu am mai avut nevoie; o taxa la fisc, un timbru de 0,15 RON, procedura este pe site-ul TMB de pilda.
Deci domnilor, daca vreti sa se schimbe ceva in tara asta, luati atitudine. Va dati seama ce frecus a fost pe capul politiei, agentului, colegilor lui, etc. Data viitoare vor fi mai atenti. Instanta a dispus NUP, fiindca agentul era spre sfarsitul programului, era obosit iar eu, nota bene, nu am declarat ca as fi avut pagube materiale, cu recurs. Am spus est modus in rebus, fiecare merita o a doua sansa si nu am mai facut recurs. Cred ca agentul nu o sa uite niciodata prin ce a trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular pentru legalizarea sentintei DorianDarius DorianDarius Buna ziua, acum un an de zile am avut proces si nu am primit acasa sentinta scrisa, sentinta este definitiva. Astazi am fost la arhiva si am intrebat si mi-au ... (vezi toată discuția)
Copia unei hotarari judecatoresti sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Am o H.J. care a devenit greu lizibila ,(a fost scrisa la masina in mai multe exemplare - la indigo). Ce trebuie sa fac pentru a obtine o copie a documentului ? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca blareanabel blareanabel Buna seara! va rog sa imi spuneti cate copii legalizate de pe o hotarare judecatoreasca aflata la dosar se pot elibera de la arhiva instantei??Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)