Buna ziua.Va scriu in sperana ca o s ama ajutati cu cateva raspunsuri
Astazi fratele meu a fost arestat,deoarece in urma cu 10 zile,doua fete au sunat la politie si au spus ca acesta se masturba in fata lor.dupa cercetari,procurorul a dispus cercetarea in stare de arest.
In motivare scrie ca judecatorul considera ca e bine sa fie in arest pentru a nu mai putea savarsi aceasta fapta,asupra altor minore.Sa retinut ca fetele sateau pe o banca in gara,iar una dintre ele la vazut cu penisul afara la doi metri de ea,si ia spus celeilalte sa plece.o singura fata a vazut ceea ce se intamplase.cealalta nu.
In gara erau camere video,dar politia spune ca nu au functionat.
Fratele meu nu recunoaste ca sar fi intamplat asa ceva.
Mentionez ca nu exista martori.
am cateva intrebari la care vas ruga saimi raspundeti.
Poate fi condamnat pe simpla declaratie a fetelor?au fost audiate in prezenta psihologului.au 15 ani.
Este posibil sa se fi scos proba video dar sa nu o arate,numai la judecator?
Daca nu a scos proba video,se mai poate acuma dupa 10 zile?
Eu ma mgandit ca ar fi mai bine sa recunoasca ca sa primeasca suspendare.
Nu se stie ca fratele meu sa ai ba probleme psihice sau de comportmanet sexual.
Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi.multumesc.
Avocatii nu va pot garanta.Nu au voie.
Si daca va garanteaza eu tind sa cred ca nu stiu ce vorbesc.
Incercati sa va angajati un avocat care nu va garanteaza dar care sa se straduie.
Daca am gandi ca avocatul ar trebui sa va garanteze cum va decide judecatorul ar trebui sa va ganditi la ipoteza ca judecatorul moare, se imbolnaveste sau ii apare o calamitate la el acasa si nu mai ajunge la proces.
Ce se va intampla in acest caz?
Va veni un alt judecator care nu va stii ca avocatul v-a garantat sau chiar daca ar sti, acesta ar avea o fiica minora in oras si ar considera ca fratele dvs. trebuie neaparat arestat deoarece nu ar dori sa existe riscul ca fata lui sa pateasca asa ceva.
De aceea, este recomandabil sa incercati sa va cautati un avocat care sa convinga instanta ca fratele dvs. ori ca nu a comis fapta, ori ca nu va mai repeta astfel de fapte...
In functie de felul in care va intelege sa se apere...
Buna ziua
Astazi,am fost sunat de catre avocata fratelui meu,sa imi spuna ca procurorul a facut o propunere,in sensul ca fratele meu sa recunoasca fapta,iar el urmand sa propuna o pedeapsa de 1 an jumate cu suspendare.
Fratele meu nu vrea sa recunoasca,motivand ca nu are de gand sa aiba o pata in viata lui,in sensul ca el nu a savarsit fapta,si nu vrea sa apara ca un obsedat sexual in evidente.
Problema e ca daca nu recunoaste o sa primeasca cu executare.
Nu inteleg cum poate fi condamnat pe simpla declaratie a unei fete.este legal asa cave:
Va rog sa imi dati niste sfaturi,as putea sa il conving pe fratel meu s arecunoasca,dar nu stiu ce sa fac.cum e mai bine.
Daca are sanse sa scape chiar daca nu recunoaste,sau nu.multumesc.
Doar fratele poate decide ce sa faca deoarece doar el stie daca este vinovat sau nevinovat.
Intelegerea cu procurorul poate sa fie o teapa intrucat in Romania nu este ca in SUA sa se negocieze in mod legal o pedeapsa.Legea si nimic nu garanteaza in mod indubitabil o astfel de intelegere verbala intre procuror si avocat si o intelegere scrisa nu se poate face.
Adica degeaba ar recunoaste...deoarece intelegerea nu are nicio valoare in fata judecatorului.
Pe de alta parte, ar putea exista si posibilitatea expusa de procuror cu recunoasterea, dar numai daca intra el in instanta cand se va judeca cazul in vederea aplicarii pedepsei.
Vorbiti cu avocata deoarece ea va poate ajuta cel mai bine in cazul concret.
Se poate intampla ca instanta sa ii aplice o pedeapsa cu executare si daca recunoaste.
Si daca nu recunoaste dar este gasit vinovat tot la fel...
Tot la fel, ar putea sa ii fie aplicata o pedeapsa cu suspendare...daca instanta nu ar fi lamurita daca este sau nu vinovat pe baza de probe...insa mai greu...
Poate ca o solutie ar putea fi aceea ca sa mai studieze un avocat dosarul si sa isi expuna punctul de vedere.Asa veti avea doua opinii de la doi avocati diferiti.
Daca doriti sa ramana in continuare avocata din oficiu avocatul angajat trebuie sa isi faca delegatia doar pe studierea dosarului si nu si pentru reprezentare intrucat in acest caz ar elimina avocata si ar veni apoi un alt treilea avocat, avocat care va fi tot din oficiu.
Trafic de minori
honey_mihu
Buna ziua,sotul meu este acuzat de trafic de minori ca si intermediar adica el prelua \"fetele \" de la \"peste\" si le distribuia clientilor.Probele constand ... (vezi toată discuția)