avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de Circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de Circulatie

Buna Ziua,
Am primit o amenda de circulatie pentru depasire viteza in localitate pe raza unei comune obscure "Apoldu de Jos" Jud. SIBIU . Din nefericire eu NU am domiciliul stabil in aceasta localitate si nici in Jud. SIBIU. Cum voi putea plati amenda in timp util ( adica 2 zile -Cnf. Proces-Verbal) ????. Unde se plateste amenda ( pe Procesul -Verbal tipizat al Politiei Romane nu exista nici o specificatie in acest sens !!!!.
Multumesc pentru sfat,
M. O.
Cel mai recent răspuns: OpraM , utilizator 14:59, 17 August 2013
la o sucursala CEC sau la BCR. pastrati chitanta si trimiteti o copie prin posta cu confirmare de primire serviciului politie rutiera care v-a amendat.
Multumesc. Dar oare nu ajunge ca platesc amenda? Oare sistemul informatic al Politiei Romane nu este atat de performant incat orice Serviciu de Politie Rutiera sa poata accesa baza de date a amenzilor incasate? Ce mi se poate intampla daca nu trimit prin posta o copie a chitantei . Unde este legiferata aceasta noua indatorire a unui cetatean din Romania? .Am si alte lucruri de facut decat sa scriu recomandate in Sec. XXI !!
Multumesc ,
chiar daca politia rutiera este dotata cu masini de ultima generatie, lotus evora s sau jaguar xfr, (prin sponsorizare, ca sa nu aruncam cu petre :) ), sistemul informatic al politiei nu este atat de performant incat sa acceseze o baza de date a amenzilor incasate ptr simplul motiv ca amenzile se constituie venit la bugetul administratiei locale.
ptr secolul 21 se afla in lucru la MAI (proiect de lege), un cartonas/cartonel/ ca anexa a permisului si unde sa fie inscris ca ai achitat amenda, in caz contrar sa ramai fara permis.

daca nu trimiteti chitanta nu patiti nimic, veti pierde doar cativa nervi la administratia financiara in anul urmator cand veti plati impozitul la masina, casa sau yacht ptr ca au grija sa instiinteze administratia fin. de la domiciliul contravenientului despre faptul ca amenda nu a fost platita chiar daca ati achitat-o. din acest motiv v-am spus sa aveti grija de original, daca pierdeti chitanta, inseamna alti nervi, este de umblat pe unde ati achitat amenda sa obtineti o copie a chitantei.

indatorirea de a transmite copia chitantei sau originalul o regasiti in partea inferioara a procesului verbal.
totusi, ptr a dovedi ca suntem in sec. 21 puteti achita si online.

Conform procesului verbal de constatare a contraventiei seria _______ nr. __________ , încheiat la |__|__|__|__|__|__|__|__| s-a stabilit drept amenda suma de __________________ lei, pe care va trebui sa o achitati la _______________________ , la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale sau la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României.
Chitanta si copia procesului-verbal se transmit în termen de 15 zile de la comunicare unitatii din care face parte agentul constatator.
Plata se poate efectua si prin instrumente de plata electronice în cadrul Ghiseului virtual de plati, caz în care nu aveti obligatia de a face dovada platii unitatii din care face parte agentul constatator.
Buna ziua,
Doar pentru a exemplifica punctul dvs de vedere , imaginati-va ca dupa 2 luni am primit citatie de la Administratia Locala sa ma prezint sa platesc amenda. Norocul a fost ca am pastrat copiile viramentului bancar.
Consider ca este inadmisibil acest tratament aplicat noua contribuabilor romani. inca o data ma intreb : Oare acesta nu este un abuz din partea statului roman ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru neplata amenzii - pvc la oug 195/2002 di eGO di eGO Buna ziua, In data de 06.07.2012 am fost sanctionat pentru neacordarea prioritatii in sensul giratoriu cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda ... (vezi toată discuția)
plata amenda radar maneas maneas buna ziua!in cursul zilei de vineri am fost inregistrat de radarul unui auto de politie,pe una din arterele unui oras,cu 74km\\h.evenimentul s-a petrecut in ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie achitata in contul altei institutii locale. cristinaurian cristinaurian Buna ziua. Am domiciliul in judetul Cluj, intr-un sat. Am primit o amenda de circulatie, in data 30.01.2013, in prima localitate de langa Cluj-Napoca, ... (vezi toată discuția)