avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Somatie pentru neplata amenzii - PVC la OUG 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Somatie pentru neplata amenzii - PVC la OUG 195/2002

Buna ziua,
In data de 06.07.2012 am fost sanctionat pentru neacordarea prioritatii in sensul giratoriu cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda 280RON.
Am depus plangere la Judecatorie si mi-am recuperat permisul (termenul fixat pentru proces este in decembrie). Ieri (17.10.2012!) am primit o SOMATIE pentru neplata amenzii: 280RON + 10RON "Cheltuieli executare silita". Aceasta SOMATIE are anexata o copie a PV intocmit de politistul de la Rutiera.
Intrebarea este: daca Politia a instiintat DGFP asupra amenzii, de ce nu a instiintat-o si despre suspendarea aplicarii acestui PV, atat timp cat au cunostinta asupra procesului intentat de mine??? Ar trebui sa ma duc la Finante sa anunt?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: di eGO , utilizator 10:11, 18 Octombrie 2012
HG1391-RAOUG195

art. 180. –
(3) Atunci când contravenientul a fost sanctionat cu amenda, odata cu copia procesului-verbal (exemplarul nr.2), acestuia i se va comunica si înstiintarea de plata, în care se va face mentiunea cu privire la obligativitatea achitarii amenzii la institutiile abilitate sa o încaseze, potrivit legislatiei în vigoare, în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar urmând sa se procedeze la executarea silita.

politia doar instiinteaza fiscul ca nu au primit chitanta si copi pv in termen asa cum este inscris in pv.

Î N S T I I N T A R E D E P L A T A
Amenda se achita la CEC – S.A., la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale, la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României dupa care chitanta si copia procesului verbal vor fi remise în termen de 15 zile de la comunicare unitatii emitente.

nu este necesar sa mergeti la administratia financiara sa ii anuntati ca ati atacat in instanta procesul verbal ptr ca oricum nu au ce face in acest moment.

cand veti merge sa va platiti impozitul pe masina in anul urmator veti fi intrebat si despre amenda (amenda nu este purtatoare de dobanzi asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca veti plati penalitati) si veti instiinta functionarul respectiv despre atacarea procesului verbal in instanta cu prezentarea dovezii (plangerea inregistrata la judecatorie sau hotararea judecatoreasca daca se termina pana atunci) si nu veti mai plati chetuielile de executare silita deoarece plangerea suspenda amenda si sanctiunile complementare.
daca veti castiga nu mai platiti nimic.
daca nu s-a incheiat procesul puteti sa nu platiti amenda dar puteti plati impozitul pe masina iar daca functionarul respectiv nu vrea sa va ia banii ptr impozit intrebati-l care este temeiul legal ptr refuz si sugerati-i fin ca ii veti da in judecata ptr abuz in serviciu.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata amenda falsa! e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)
Poprire de la primarie- cheltuieli de executare desi am castigat contestatia evikely evikely acum 3 ani mi s-a intocmit un proces verbal pentru a plati amende de 120 ron, inregistrat cu nr 1 din 15.06.2010 etc. Atunci am formulat o plangere care mi-a ... (vezi toată discuția)
Amenda - cum contest? e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)