avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, ...
Discuție deschisă în Executare silită

partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor

eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant
m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii apartamentul,ea sa mi preia datoriile de la banca?chiar daca nu este sechestru pe casa,am oare interdictie de instrainare?
daca fosta sotie moare,devine inolvabila sau dispare ,banca se poate indrepta din nou aupra mea pentru plata datoriei?
ar putea sa fie o solutie ca in urma partajului sai cedez ,sa renunt,drepturile si datoriile mele.adica la jumate de casa si la datoria la banca?
ce pot face ca ea sa ramina cu casa si eu fara datori?
Daca nu veti mai fi parte in contract, nu dvs va va cere sa platiti, ci numai dansa va raspunde cu bunuruile si veniturile sale.
Intai sa moara si apoi se pune problema ca fiul e mostenitor.. fiul posibil ca va fi major atunci si pote sa nu accepte mostenirea. Oricum va raspunde pt datoriile mostenite in limita valorii activelor- bunurilor mostenite.
Daca banca nu e de acord sa renunte la calitatea dvs de debitor, veti fi executat silit simultan cu dna. De aceea va ziceam ca aveti drept de regres fata de dumneaei, pe sumele ce va vor fi executate silit de catre banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit partaj wazz wazz Buna ziua Avem doi soti cu regim matrimonial comunitate de bunuri. Unul dintre acestia a facut credit bancar pt a achita fostului sau sot o suma stabilita ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)