Buna ziua.vreau sa divortez de sotul meu cu care am un copil de 3 ani si 3 luni. In prezent stam cu parintii lui si vreau sa stiu daca vreau sa ma mut la parinti mei.Vreau sa stiu daca o sa fie vreo problema dupa terminarea divortului pentru ca vreau ca, copilul sa ramana la mine.Este vreo problema ca parasesc domiciliul?
ca sa va clarificati situatia ar trebui sa introduc actiune de divort pentru motivele de mai sus si o ordonanta presedentiale prn care, pana la solutionarea divortului sa fie stabilut domiciliul copilului la dvs. doar a asa veti avea clarificata legal situatia. consultati un avocat, deoarece in noul cod de procedura civila, in vigoare de la 15. februarie trebuie sa faceti actiunea in mod formal, o.k. , altfel vi se poate anula, iar sotul poate folosi acesta situatie in favoarea lui.
Eu si ieri m-as fi dus sa depun actele dar problema este ca nu vrea sa imi dea o copie dupa certificatul de casatorie si nu stiu cum pot face rost de el :((
Doamna, ati contactat un avocat? Caci va spun sincer, nu aveti anumite concepte standard clare, trebuie macar sa intelegeti ce urmari sunt, ce riscati, ce nu... Ba e violent, ba poate sta copilul cu el fara numar... eu de aici nu-l vad un pericol. Si cand spun asta ma refer ca nici instanta nu-l va vedea.
Il vad implicat, a vrut copilul, a stat cu el, a suportat plansete, v-a tinut la curent, demn de lauda un astfel de efort.
In rest nu stiu amanunte; faptul ca stati cu toata familia pe cap, ca nu aveti o locuinta doar a familei e un impediment major in dezvoltarea unei relatii in 3...
Am inteles ca bea, dar apoi a iesit in lume si totul a fost ok, apoi s-a ocupat de copil, nu ne-ati spus ca va e teama sa lasati copilul cu el etc.
De aceea ori nu inteleg eu lucrurile cum au fost ori nu le prezentati complet si coerent. Poate ca e din cauza ca e dificil de inteles cum vede o instanta, dpdv legal, lucrurile astea.
Ce trebuie sa fac?
Mcdeea
Buna ziua am cu concubinul meu un copil de 2 ani el are servici și propriu apartament.eu am stat in prenatal și după mia zis să mă las de munca sa stau cu ... (vezi toată discuția)