avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez intr-o continua perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez intr-o continua perioada de proba

Buna ziua ,
Am si eu o nelamurire , cu privire la contractul de munca .M-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata si perioada de proba de 90 zile.Contractul a fost incheiat si inregistrat la 05.02..2013 , la 02.05.2013 (finele perioadei de proba ) am primit o notificare de incetare a contractului de munca .Pe data de 07.05.2013 am incheiat un nou contract de munca , cu aceeasi firma pe aceelasi post (sofer tir) tot pe perioada nedeterminata si perioada de proba 90 zile .As dori sa stiu daca este legala aceasta practica? Vamultumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 8 Mai 2013
nu este legala si contravine art. 32 din Legea 53/2003 codul muncii care prevede ca: Art. 32. - (1) Pe durata executării unui contract individual de muncă nu poate fi stabilită decât o singură perioadă de probă.
(2) Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.
Si cate astfel de contracte se pot incheia ?
Pe durata determinata se pot inche maxim 3 contracte .. pe durata nedeterminata se pot incheia mai multe c.i.m. , in acelasi timp.
pt acelasi post doar o singura perioada de proba, dupa care se incheie cim pe durata nedeterminata sau determinata cum considera angajatorul, dar pentru aceeasi functie un singur contract
Pentru aceeasi functie se pot incheia mai multe c.i.m. ... nu exista niciun text de lege care sa interzica incheierea mai multor c.i.m. pentru aceeasi functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata fdiana fdiana Buna ziua! Lucrez la o companie unde incheiem toate contractele de munca pe perioada determinata de 6 luni, cu prelungire tot de 6 luni. Am in prezent cativa ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba adrianseres adrianseres Buna ziua, Dorescsa stiu care este perioada de proba dupa noul cod al muncii, si daca perioada de proba se poate prelungi cu inca o \"perioada de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba in cazul trecerii la contract pe perioada nedeterminata cristinaj cristinaj Daca am un contract pe perioada determinata de 1 luna si doresc prelungirea acestuia pe perioada nedeterminata, care este perioada maxima de proba pe care o ... (vezi toată discuția)