avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Teapa auto?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Teapa auto?

in urma unui anunt pe net am mers sa cumpar masina. omul garanta ca e totul in regula, are taxa nerecuperata dovedita printr-o adev de la anaf, am mers la un birou am facut contract de vanzare cumparare apoi am urmat pasii in vederea inmatricularii dar la inmatriculari mi-au zis ca trebuie sa iau adef de la anaf pe numele meu si surpriza taxa a fost recuperata. il sun pe om si imi zice sa vorbesc cu fostul proprietar ca el nu are nici o treaba ( defapt tipul de la care am luat masina nu o avea inmatriculata pe numele lui ci am mers cu actele fostului). am vb si cu fostul proprietar dar surpriza el nu era primul care a inmatriculat masina in tara ( ca sa intelegeti eu ar urma sa fiu al 3-lea proprietar in acte sau al 4-lea daca il includ si pe cel de la care am luat masina. taxa a fost recuperat pe 9 aprilie 2013.

Pot sa imi recuperez cumva banii pe care ar trebui sa ii dau pe taxa. sau da dau in judecata pe cineva ( am martori, print screenuri la anunt si foile din geamul masinii, eventual si o proba video, tranzactia efectuanduse intr-un loc monitorizat video)

si inca o intrebare. de ce pe adeverintele de la anaf nu indica termenul de valabilitate.

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
danielukm8, utilizator
Cel mai recent răspuns: remus11 , utilizator 18:09, 13 Mai 2013
Teparii sunt doar cei de la ANAF Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a obisnuit cu o practica frauduloasa in care statul roman are numai drepturi iar contribuabilii romani numai obligatii fara sa tina seama ca dupa 01-01 2007 Romania este o parte a UE si trebuie sa respecte cateva reguli de baza din dreptul comunitar. Cat timp regula ANAF: " taxam ce vrea muschii guvernului" nu este una dintre regulile comunitatii europene ci doar o grava eroare de logica si o uriasa neregula comunitara, ANAF ramane in postura de perdant de serviciu in toate procesele pornite pentru recuperarea taxei auto (indiferent cum este aceasta denumita).
Faptul ca functionarii ANAF incearca prin diferite metode, care uneori frizeaza absurd-ridicolul si savarsesc fapte care descurajeaza populatia sa recupereze taxa auto ce incalca dreptul Uniunii Europene nu trebuie sa va conduca la ideea ca cel care a recuperat taxa nelegala este tepar. Dimpotriva, cel care a perceput taxa auto nelegala este tepar pentru ca a incasat ceea ce nu i se cuvenea. ANAF ii zice teparului si trebuie sanctionat.

Daca rezulta ca pretul a fost platit separat si rezulta ca pentru taxa auto banii va reveneau dvs. il puteti da in judecata cu conditia ca sa fie vorba de proprietar.
Mai exista si problema cu persoana cu care ati incheiat actul de vanzare.
Trebui vazut contractul de avocat.
Daca aveti acele contracte tip slabe sanse.
Daca suma este mica mai bine renuntati deoarece trebuie sa cheltuiti multi bani.
@danielukm8
Adevarat tot ce a zis @u.b.i.k. ! Ca sa fiti d-voastra impacat, uitati-va ce data este trecuta pe contractul de v/c. Daca contractul este anterior datei de 09.04.2013 (data restituirii taxei de mediu, taxa nelegal perceputa), oamenii v-au ,,facut" perfect legal. Revin la postarea lui @u.b.i.k., tepar este doar guvernul (prin anaf).
e4c5 a scris:

@danielukm8
Adevarat tot ce a zis @u.b.i.k. ! Ca sa fiti d-voastra impacat, uitati-va ce data este trecuta pe contractul de v/c. Daca contractul este anterior datei de 09.04.2013 (data restituirii taxei de mediu, taxa nelegal perceputa), oamenii v-au ,,facut" perfect legal. Revin la postarea lui @u.b.i.k., tepar este doar guvernul (prin anaf).


:offtopic:
siciliana asadar Hmmmm :hm: d4 :strong:
n-am mai jucat gambitul Morra de pe vremea cand ma chinuiam sa trec de 2100 elo si sa ajung cm heey, ce vremuri! :dance3:

ontopic
Asa-i, data contractului e cat se poate de importanta. :beer:
data de pe contract este 24.04.2013 iar taxa a fost recuperata pe 9.04.2013

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina sechestrata aurel156 aurel156 Am cumparat cu acte in regula o masina sechestrata......... am facut cumparare-vanzare omu mi-a adus fiscalu in regula iam dat banu nimic de banuit, am mers la ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - adeverinta falsa cristina1328 cristina1328 Buna seara! Am cumparat o masina renault laguna 2 an 2002 motor 1,9dci inmatriculat in romania pentru prima data la data de 12,01,2008 primul proprietar fiind ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ContSters331159 ContSters331159 Buna ziua,am o mare nelamurire in privinta taxei auto!am cumparat o masina in ianuarie 2013 ,in luna martie 2013 am scos de la anaf adeverinta precum taxa auto ... (vezi toată discuția)