avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA COPII
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA COPII

Buna ziua,
in urma divortului,instanta obliga tatal minorilor ,,la plata unei pensii de intretinere incepand cu data ,,x'' pana la majoratul celor doua minore,sau noi dispozitii''
Doresc sa intreb: la ce se refera,,noi dispozitii,,...eu stiam ca aceasta pensie se plateste pana ce copii isi termina studiile.
Va rog sa ma lamuriti.Multumesc!!
Poate fi o dispozitie legala ulterioara, poate fi o alta dispozitie a instantei... alte dispozitii, oricare vor fi ele.
Colega Kiritescu, varsta maxima e 26 de ani; era si inainte (rezulta dintr-o coroborare a legislatiei cu o decizie a Tribunalului Suprem) si este si acum (rezulta direct din Codul civil, 499 alin. 3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat Katyca Katyca Buna ziua, Parintii mei sunt divortati. Eu, respectiv mama mea, am primit pensie alimentara conform hotararii judecatoresti. De curand am implinit 18 ani, ... (vezi toată discuția)
Cum sistez plata pensiei de intretinere dupa terminarea facultatii ? mihaelaochea mihaelaochea 2 copii carora le platesc pensie de intretinere ,in acest an termina facultatea si implinesc 25 de ani .sunt obligat sa mai plates aceasta pensie .daca nu, ce ... (vezi toată discuția)