avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TEREN CUMPARAT CU CHITANTA DE MANA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TEREN CUMPARAT CU CHITANTA DE MANA

buna
bunicii mei au cumparat acum 40 de ani,cu chitanta de mana(care ulterior s-a pierdut)un teren in satul in care acestia locuiau.
bunicii mei,au 4 copii(tatal meu si inca 3 unchi).
acum 2 ani,un vecin a cerut respectivul loc in folosinta deoarece avea cumparat pamanat in spatele acestui loc si era singurul mod de a ajunge acolo.
acum ,pentru ca parintii mei au pus gard la acel loc,respectivul vecin a mers la politie ,anunand ca pe acel loc nu exista acte .
sunt martori care pot sustine ca acel loc a fost al bunicilor mei de peste 40 de ani. care sunt procedurile de a se face acte pe acel loc?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:35, 9 Mai 2013
Buna ziua,
Cei 4 copii, daca bunicii nu mai traiesc, trebuie sa solicite in instanta constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune de peste 30 de ani.
Va trebui chemat in instanta ca parat fostul proprietar sau mostenitorii lui.
Atentie, dreptul de servitute al vecinului (acel drept de a trece) nu poate fi contestat atata timp cat nu are o alta iesire de pe lotul sau.
E cazul sa va grabiti pentru a nu avea surprize dupa.
Dupa ce cei 4 devin proprietari vor putea imparti bunul prin succesiune asa cum vor dori.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Trebuie deschis proces de uzucapiune.
Faptul ca au pierdut chitanta nu il impiedica pe avocat sa se descurce in proces.
E posibil sa aveti probleme daca nu gasiti vanzatorii sau mostenitorii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! - uzucapiune teren de sub imobil cristi-pandelescu cristi-pandelescu As dori sa ma lamuriti cu dreptul la uzucapiune. Parintii mei locuiesc intr o casa construita de ei pe pamantul bunicilor, pentru care au schita facuta si ... (vezi toată discuția)
Ingreunarea utilizarii servitutii geopetrache geopetrache Buna ziua Conform contractului v-c, accesul la proprietatea mea se face pe o servitute. Pe parcursul acelei servituti care are si numar cadastral, sunt 2 ... (vezi toată discuția)
Imprejumuire proprietate CAMIPSY CAMIPSY Am achizitionat un imobil (A) in care exista doua corpuri de cladire A si B. Celalalt proprietar al corpului B, dupa cumpararea imobilului ( prin legea 112) ... (vezi toată discuția)