avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Lamurire act adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

Lamurire act adjudecare

Am cumparat un apartament la licitatie.
Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare
Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in cartea funciara, si in plus pentru adjudecatar, constituie titlu executoriu impotriva debitorului, daca imobilul se afla in posesiunea acestuia din urma, sau impotriva oricarei persoane care are in posesiune ori detine in fapt, fara niciun titlu, imobilul ajudecat (art. 516).
Totusi , din ce am inteles de la executor a rezultat faptul ca , desi debitorul exercita posesia asupra imobilului, daca mergeexecutorul acolo si debitorul refuza sa plece, trebuie intentata actiune in evacuare. Mi s-ar parea normal sa poata folosi forta.
Daca ma inteleg amiabnil e vreo posibilitate sa fac eu un pv cu debitorul, de predare primire?
Are cineva idee, in cazca intampin opozitie si mai pierd ceva timp prin instante ,de ce documente as avea nevoie ca sa ii inchid utilitatile(curent, gaz etc)?
Totusi sunt proprietar. Ajunge actul de adjudecare si intabularea?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 22:57, 13 Mai 2013
Trebuie sa faceti actiunea in evacuare, daca cel care ocupa imobilul fara drept refuza sa-l paraseasca. Evident ca puteti incerca pe cale amiabila, dar in niciun caz nu ne putem face dreptate "cu forta".
Am spus ca executorul sa foloseasca forta, nu eu.
Daca arat la eon ca sunt noul proprietar si sistez alimentarea cu gaz si curent inseamna ca intru cu forta?
actul de adjudecare, constituie cf. noului Cod de p. civ. art. 852 titlu executoriu. Ca atare, poate fi executat silit debitorul pentru a evacua imobilul, iar in caz de refuz se poate folosi si concursul fortei publice .

p.s. dupa intabulare- puteti recurge si la oprirea utilitatilor in caz de nevoie :)
Se aplica vechiul Cod de proc civila, ca dosarul de exec e mai vechi
In cel vechi constituie titlu executoriu impotriva debitorului daca exercita inca posesia., e cam acelasi lucru la ce ma intereseaza pe mine, ca in apartament e doar debitorul
Lege nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă prevede: Art. 5. - Dispoziţiile Codului de procedură civilă privitoare la titlurile executorii se aplică şi hotărârilor judecătoreşti sau altor înscrisuri pronunţate ori, după caz, întocmite înainte de intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, care pot fi puse în executare chiar dacă nu au fost învestite cu formula executorie.

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata Am si eu o intrebare destul de urgenta ! Un executor judecatoresc poate evacua silit pe fostul proprietar al unui apartament adjudecat la licitatie de un ... (vezi toată discuția)
Evacuare dupa adjudecare in procedura de executare silita Valeriu B. Valeriu B. Buna ziua, Am adjudecat un imobil-apartament in sector 4 Bucuresti, actul de adjudecare avand data de 01.09.2015. In actul de adjudecare, este ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de adjudecare in ncc da dreptul la executor sa evacueze fara proces? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista text de lege care sa ii confere acest drept executorului judecatoresc? Ipoteza este ca dupa adjudecare fostii proprietari nu vor sa paraseasca imobilul ... (vezi toată discuția)