am 18 ani impliniti, elev, inca 1 an de scoala
parinte abuziv, mare amator de bautura, cateodata si batai...
ce drepturi am eu? de plecat stiu ca pot pleca, dar vorbind economic, nu-mi permit, ... ce pot sa fac? primaria imi va acorda un loc daca am un parinte de genul? doar nu ma lasa sa traiesc cu un betiv ordinar, care nu face nimic toata ziua, cateodata si bataie, de multe ori ma gandesc chiar si la ce-i mai rau din partea mea daca tot asa continua. Calm sunt, dar fiecare om are o limita...
Deci, ce pot eu sa fac? sa stau sa accept inca 1 an comportamentul acesta de animal, sperand in fiecare zi la ceva mai bine, si poate chiar acea zi va veni si ma va surprinde cu un cutit in mana si ganduri necurate...
Chiar nu stiu ce sa fac.... care este suportul meu in aceasta lumea, plina de atatea institutii? sau daca ai facut 18 ani, gata nu mai esti in interesul nimanui ?....
Tinand cont ca urmezi o forma continua de invatatmand ai drepturile care le aveai si inainte ca minor , deci esti incontinuare in atentia DGASPC DIN ORASUL IN CARE TRAIESTI , PANA LA IMPLINIREA VARSTEI DE 26 ANI IN CONFORMITATE CU lEGEA 272/2004. ai acest drept de a apela la serviciile lor . De asemeneaste importanta si pozitia mamei tale si ar fi bine sa o stim ,sau daca ai si alti frati aflati in aceeasi situatie.
Prima masura care o poti lua este sa te adresezi politiei de unde apartii si Directiei de asistenta sociala si protectie a copilului.Daca vor considera ca viata iti este pusa in pericol , vor lua masura de protectie fata de tine iar de tata se ocupa organele abilitate .
Insa pana acolo iti recomand sa il inviti pe tata la MEDIATOR si sa incercati stingerea conflictului pe cale amiabila, daca nu va intelege ce drepturi ai si dansul ce obligatii are fata de familie , instanta este cea care va solutiona problema.