avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecere titlu de proprietate

parintii vor sa treaca proprietatea unui apartament de la numele lor in numele meu ca sunt fiica lor problema este ca eu vreau acest lucru dar cum mai am o proprietate nu vreau sa se vada acum ca am 2 apartamente (proprietati). Intrebarea este daca exista vreo posibilitate de trecere acest apartament fara sa se vada numele meu in documente oficiale si in acelasi timp sa nu poata fi atacat in timp.Precizez ca nu sunt casatorita acum mai am o singura sora la care parinti ii vor dona un alt apartament.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 20:02, 25 Mai 2013
Actele se intocmesc in forma autentica la notar si pentru aceasta aveti nevoie de carte de identitate, deci nu se poate ceea ce doriti dumneavoastra.
Daca tot nu doriti sa platiti impozit pentru doua proprietati de ce nu asteptati sa il primiti ca mostenire la momentul cand va fi sa fie ?
nu pot sa astept pentru ca peste putin timp ma voi casatori si nu vreau ca sotul sa intre in posesia apartamentului sau se poate intampla ca mama sa moara subit (suferind de inima)si sa raman fara o situatie clara a mostenirii. Si apoi daca se face contract de vanzare cumparare (sau ceva asemanator) cu intrarea in posesie oficiala dupa moartea mamei nu e o solutie ?
valentina912 a scris:

Si apoi daca se face contract de vanzare cumparare (sau ceva asemanator) cu intrarea in posesie oficiala dupa moartea mamei nu e o solutie ?

Probabil vreti sa spuneti uzufruct viager. Cu sau fara uzufruct viager nu tot numele dumneavoastra apare in act ???? Nu despre faptul ca nu vreti sa va apara numele in act era vorba cand ati deschis subiectul ?
Da si uzufruct viager se poate chiar daca apare numele meu in act sa zicem dar eu vroiam sa intreb daca apare la finanta sau in alta parte ca proprietatea mea de a doua casa. Multumesc.
Desigur ca va apare ca a doua proprietate pentru care veti plati impozit.

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare cu clauza gabytza24 gabytza24 buna seara ! am si eu o nelamurire ...vreau sa cumpara un apartament pe numele mamei dar as dori sa adaug la acest contract o clauza din care sa reuzlete ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager al socrului pe casa construită de soțul meu, decedat. cum l-aș putea anula? nu ne mai înțelegem deloc Mishamimi Mishamimi Bună ziua, În urma cu 9 ani, l-am cunoscut pe soțul meu și ne-am căsătorit în momentul în care casa care o construia era la roșu. Menționez că ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren pe numele mamei sori67 sori67 Vreau sa cumpar un teren si apoi sa construiesc o casa, dar as vrea sa -l cumpar pe numele mamei.Nu stiu ce contract pot face cu ea pentru a putea sa stam in ... (vezi toată discuția)