avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1493 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare cu clauza

buna seara ! am si eu o nelamurire ...vreau sa cumpara un apartament pe numele mamei dar as dori sa adaug la acest contract o clauza din care sa reuzlete ca numai eu si sotul meu suntem unici proprietari dupa ce mama nu va mai fi si acesta clauza sa nu poata fi atacata de nimeni ma ppoate ajuata cineva
Cel mai recent răspuns: Ulpianus , utilizator 00:06, 3 Mai 2012
Ca sa ma exprim plastic, dumneavoastra vreti sa va scarpinati cu mana stanga la urechea dreapta.
Daca apartamentul se cumpara pe numele mamei, dupa moartea acesteia va intra in masa succesorala si va fi impartit de toti mostenitorii, chiar daca dumneavoastra i-ati dat banii necesari pentru a-l cumpara. Clauza pe care o doriti dumneavoastra nu poate fi inserata in contract, ar fi nula de drept.
Eu va propun o alta solutie, in acord cu ceea ce doriti dumneavoastra: vreti ca mama sa locuiasca pentru restul vietii intr-un apartament, care sa va revina dumneavoastra si sotului dupa decesul mamei. Solutia e urmatoarea: cumparati apartamentul pe numele dumneavoastra si al sotului, iar ulterior mergeti la notar si constituiti in favoarea mamei un drept de uzufruct viager sau abitatie viagera si v-ati indeplinit dorinta. In acest fel, apartamentul este (doar) in proprietatea dumneavoastra si a sotului, iar mama locuieste, cat va trai, acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza prin care se interzice vanzarea pe o perioada limitata de timp a imobilului nikepsh nikepsh Speta: bunicii doresc sa cumpere un apartament cu doua camere unui adolescent de 20 de ani pentru a-l responsabiliza si a-l ajuta sa devina matur. In ... (vezi toată discuția)
Legat de dr. de uzufruct Lisimah Lisimah Buna seara,situatia mea este urmatoarea:bunicul urmeaza sa vanda un imobil(casa) si sa cumpere un alt imobil(apartament) de la aceeasi persoana,urmand a-mi ... (vezi toată discuția)
Trecere titlu de proprietate valentina912 valentina912 parintii vor sa treaca proprietatea unui apartament de la numele lor in numele meu ca sunt fiica lor problema este ca eu vreau acest lucru dar cum mai am o ... (vezi toată discuția)