va rog sa-mi spuneti ce inseamna concediere colectiva si daca se pot obtine salarii compensatorii in urma unei concedieri colective si cum poti sesiza angajatorul sa respecte aceasta decizie ?
sc........reprezentata de ....in calitate de angajator,
Tinand cont de comunicarea din data de ...prin care i-a fost adusa la cunostinta angajatului....incetarea cim nr....conform prevederilor art.65, alin.1 din codul muncii( desfiintarea locului de munca) avand in vedere :
-analiza asupra indicatorilor ec ai societatii
- decizia administratorului unic al sc....nr..din data de....prin care s-a decis desfiintarea postului de....
- lipsa unui loc vacant in cadrul societatii care sa corespunda cu cu pregatirea profesionala a salariatului....
Vizand si dispozitiile art.65, alin. 1 din codul muncii ( legea 53 / 2003 )
Decide :
Art. 1. Incepand cu data de 11.06.2013, inceteaza contractul individual de munca nr.....a angajatului....avand functia de...., in conformitate cu prevederile art.65, alin. 1 din codul muncii(legea 53/2003)
Art.2. Angajatul.....va beneficia de un termen de preaviz de 20 de zile lucratoare, conform prevederilor art.75, alin.1 din codul muncii, in perioada 14.05-10-06 inclusiv, conform comunicarii din data de 13.05.
Art. 3. Impotriva prezentei decizii de incetare a cim subnumitul poate depune contestatie in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare , la tribunalul bucuresti, sectia VIII- conflicte de munca si asigurari sociale
Semnaturi
Va rog sa-mi spuneti , daca in forma de mai sus si cu continutul de mai sus , aceatsa decizie de desfiintare a postului , in urma unei concedieri colective , poate fi contestata si in ce baza si daca angajarea unui avocat este potrivita?
Termenul de contestare este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei si se contesta la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca.
Daca locuiti in Bucuresti atunci instanta este Tribunalul Bucuresti.
Parerea mea este ca decizia este sumar motivata in fapt ....
Concedierea
eugen12
buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti si mie daca o unitate sanitara cu 134 de salariati , concediaza 6 salariati conf.art.65 .concedierea poate sa fie colectiva ... (vezi toată discuția)