avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in strainatate

Buna ziua,
Ma numesc Keszeg Szilard si sunt din Cluj.
Am semnat un contract de munca cu o firma din Ungaria, firma care nu are sediu sau punct de lucru in Romania. I-mi voi desfasura activitatea in Romania. Intre cele doua state exista acord semnat in domeniul securitatii sociale legea Nr. 296 din 7 iulie 2006 precum si pentru evitarea dublei impuneri legea Nr. 91 din 26 octombrie 1994.Cu cei de la ANAF am stabilit ca fiind o activitate desfasurata pe teritoriul romaniei venitul se impozitea dupa legea din romania. Cu Angajatorul am stabilit ca imi va vira salariul net plus contributiile aferente atat partea angajatorului precum si partea angajatului, iar eu voi plati in romania contributiile precum si decl. 112 si nu trebuie sa mai depun decl 224. care era doar pentru impozitul pe venit.
Pana aici e bine.
Angajatorul mia cerut Un certificat de rezidenta fiscala si formularul A1. Certificatul se elibereaza de Anaf si e gata in cateva zile.
Formularul A1 imi da batai de cap. Cei de la casa de pensii -care trebuie sa elibereze acest formular mi-au spus ca acest formular se elibereaza doar angajatilor firmelor din romania care vor fi detasati in alta tara.

In cazul meu trebuie sau nu trebuie sa A1. Sigur nu degeaba au solicitat ungurii acest document.

Va rog sa-mi raspundeti deoarece peste tot unde ma duc nimeni nu ma poate lamuri, si amnevoie de sfatul dumneavoastra.

Multumesc Anticipat
Keszeg Szilard
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 12 Mai 2013
In cazul dvs nu va trebuie formularul A1 ...
sper sa fie asa deoarece deocamdata nimeni nu a putut raspunde la aceasta intrebare.

Multumesc
Va spun exact ca acest formular A1 se foloseste numai pentru detasarea lucratorilor in spatiul UE ... dvs sunteti angajat al unei firme din Ungaria si nu are cum Romania sa va dea asa ceva.

Ceea ce am afirmat mai sus gasiti in Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi, respectiv, in Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială.
Multumec foarte mult!!!!!!!!
Buna ziua

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 17/2013 privind declararea si plata contributiilor sociale, incheiate de angajatorii nerezidenti cu persoane fizice rezidente sau nerezidente care isi desfasoara activitatea in Romania si obtin venituri din salarii, acordul semnat trebuie tradus in limba romana si depus la anaf.
poate sa ma lamureasca cineva ce trebuie sa contina acel acord? Acest acord este contractul propriuzis?
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2013
szilardkeszeg, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajare de personal pt santier in italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com In ce conditii si ce implicatii fiscale ar avea o firma inreg.in Romania dar care desfasoara activitate in constructii in Italia daca ar angaja pe linga ... (vezi toată discuția)
Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Formular a1 necesar sau nu ? sethm1980 sethm1980 Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, ... (vezi toată discuția)