avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Contract de vanzare-cumparare plastifiat - probleme la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Contract de vanzare-cumparare plastifiat - probleme la depunerea documentelor pentru cartea de identitate

Buna seara,.
am o problema in legatura cu buletinul....: toate actele posibile le am plastifiate. Am fost cu actul de vinzare -cumparare , plastifiat, evident, si mi s-a spus ca nu este valabil pt ca nu stie ca este original...am si copie legalizata, care vad ca este egala cu zero...( la ce se mai fac copii legalizate????...)......Mi s-a eliberat o C.I. provizorie ( a expirat, evident....).....cu inscrisul :...LIPSA DOVADA SPATIU .....Ar trebui , daca nu aduc alt act '' in original '' sa vina nistea nenea de la politie sa faca ancheta...( vaaai.....ma ancheteaza...:))....)...sa intrebe lumea daca nu am vindut cumva casa.....
Ma doare sufletul ...plus ca nu am timp sa umblu...urasc sa merg pe la institutii....sa dau 2,5 mil vechi sa scot un alt act de la I.C.R.A.L...mi se pare o suma fabuloasa...pai mai bine stau fara act? Invatati-ma ce pot sa fac , legal...sa ii las sa consume banul contribuabilului sa faca ancheta?...
Multumesc anticipat !
...
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:28, 13 Mai 2013
Buna seara,
Actul de nastere plastifiat l-au admis?
M-as mira.
Anumite acte NU SE PLASTIFIAZA.
In epoca copiatoarelor super perfectionate, doar actele originale pe hartie, ca sa se simta la pipait timbrul sec, sa se poata vedea filigranul sau sa se poata constata printr-un alt mijloc ca este original sunt admise. Dupa plastifiere nu se mai poate face nicio expertiza asupra actelor de aceia nu se plastifiaza.
Veti avea, din pacate, dificultati la orice institutie va veti duce cu acele acte plastifiate. Si asta nu doar in Romania ci si in alte tari.
av. Gabriel Klein Kiritescu
da...aiurea ca nu accepta act copie dupa original, legalizata la notar...adica sa ma simt furata la faza asta ? ca am dat banii la notar sa am o copie in idea ca as pierde...si parca pe la unii iti cer copielegalizata...nu inteleg tara asta...:)))....nu plec in alte tari cu acte in afara de pasaport..care si el este intact si expirat...:)) adica nu am bulletin, nu am act de nastere decit plastifiat, act casatorie - idem....deci nu exist?...nu e rau.....pot circula fara bilet la RATB...sa ma ia radarul?...:)))///glumesc....dar sint lucruri pe care nu le inteleg, jur !....
Certificatul de nastere vi s-a acceptat pentru ca exista posibilitatea verificarii in alt mod decat tactil daca nu este falsificat. Daca veti dori sa il apostilati ca sa il folositi undeva in strainatate nu se va putea, era mai bine sa nu faceti asta.

Mergeti la notarul unde ati incheiat actul de vanzare-cumparare si cereti eliberarea unei copii conforme cu originalul din arhiva sa, nu e valabila legalizarea copiei dupa actul plastifiat. Oriunde veti mai avea nevoie de contract veti intampina aceleasi probleme.
copia legalizata am facut-o inainte de a plastifia....deci mi se pare total aiurea ...
Domnule, pe lista documentelor pe care trebuie sa le duceti cand va schimbati cartea de identitate sunt originalul actului de spatiu + copia lui, nu copia legalizata a actului de spatiu + copia copiei legalizate.

Ati spus notarului care v-a facut copia legalizata ca vreti sa plastifiati originalul? Nu cred, in mod sigur v-ar fi spus ca nu e in regula ce vreti sa faceti.

Alte discuții în legătură

Plastifiere acte Dinu V Dinu V Buna ziua Ce lege interzice plastifierea actelor? (vezi toată discuția)
Pot legaliza o copie a cartii de identitate in lipsa titularului? Roxana 73 Roxana 73 As putea face o copie lagalizata a cartii de identitate a nepoatei mele din Italia in absenta ei? Mentionez ca ii este necesara pentru eliberarea unei ... (vezi toată discuția)
Copie certificat nastere legalizata este recunoscuta in fata autoritatilor? Irinel Irinel Irinel Irinel Buna seara. Sotia mea a nascut acum 3 saptamani la un spital dintr-o alta localitate.Totul ok.Am solicittat la primaria respectiva eliberarea certificatului de ... (vezi toată discuția)