avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie Certificat nastere LEGALIZATA este recunoscuta ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie Certificat nastere LEGALIZATA este recunoscuta in fata autoritatilor?

Buna seara. Sotia mea a nascut acum 3 saptamani la un spital dintr-o alta localitate.Totul ok.Am solicittat la primaria respectiva eliberarea certificatului de nastere..iar totul ok.Pt protectie am decis dupa ce am facut copie legalizata la notariat,sa infoliez originalul,cea ce am si facut.
Acum vreau sa depun dosarul pt alocatia copilului dar cei de la primaria de care apartin si directia sociala nu vor sa accepte copie legalizata si nici originalul infoliat,motivand ca pentru ei nici unul nu are valoare...Ma trimit la primaria de unde s-a eliberat hartia sa solicit emiterea unui certificat nou...asta inseamna un drum de 470km dus-intors.Am facut o adresa scrisa la care astept raspuns conf.legislatiei 30 zile,dar vreau sa ma documentez,deoarece am fost chemat sa discut personal cu un reprezentant jurist al Directiei Sociale.

Nimeni nu a putut pana acum sa-mi spuna clar daca exista in legislatia actuala un Art. de lege vizavii de aceasta speta si cea ce ma intriga cel mai mult este faptul ca nici macar copia legalizata (cu timbru sec si tot felul de inscrisuri oficiale ale notarei)nu este acceptata.#-o


P.S.Daca nu am incadrat discutia in categoria corecta imi cer scuze...
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:20, 12 Februarie 2014
Relatati intamplarea, notarului care a legalizat actul si rugati-
l sa va precizeze in ce situatii prezentarea unui act legalizat este de luat in considerare si solicitati-i parerea si in lagatura cu situatia data.Cred ca va poate ajuta.Succes si sa va traiasca ingerasul!
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
bellefille, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-o sa gasiti niciunde precizarea ca actele de stare civila plastifiate nu sunt luate in considerare insa prin acest procedeu reduceti spre 0 posibilitatea de a verifica daca actul este original.
Cand mergeti la jurist insistati pe faptul ca notarii nu fac copii legalizate dupa acte plastifiate, deci in momentul in care ati fost la notar actul era in regula - poate ajuta.

Pe de alta parte, in cele 30 de zile cat asteptati raspunsul puteti obtine alt certificat pe motiv de deteriorare - practic asta ati facut. Mergeti cu acest certificat la Starea Civila de la locul de domiciliu si depuneti o cerere prin care solicitati eliberarea altuia. Veti avea mereu probleme cand va fi nevoie sa il folositi. Tot cam 30 de zile dureaza pana il obtineti.

Nu mai plastifiati niciodata documente sau acte, puneti-le in folii.
Scoateti alt certificat de nastere si nu-l mai plastificati.
Eu stiam (dar nu mai imi imanitesc de unde, ca e o informatie veche de cel putin 10 ani) ca dupa actele de stare civila nu se fac copii legalizate - deci nimeni nu vi le va accepta.
Iar pe certificatul plastificat nu se mai pot verifica embosarile deci nu mai este valabil.
Sunt o serie restrinsa de instituti care solicita doc legalizate pt angajare ... ex ANP , SRI etc
Va multumesc tuturor pt raspunsuri.Am aflat ca intradevar pot solicita unul si la starea civila de care apartin urmand ca ei sa solicite mai departe eliberarea altui certificat.
Intradevar motivatia reliefata si de juristul lor este faptul ca ei nu mai pot verifica autenticitatea hartiei,dar nu mi-a putut furniza raspunsul la intrebarea de ce copia legalizata la cel mai cunoscut notar din localitate nu este acceptata....Nebuloase.

Voi solicita practic toate actele mele si ale familiei sa fie refacute deoarece am absolut totul tiplat,deh masura de prevedere.:wassat:


Multumesc bellefille,sanatate tuturor copiilor ...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Irinel Irinel, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

Alte discuții în legătură

Plastifiere acte Dinu V Dinu V Buna ziua Ce lege interzice plastifierea actelor? (vezi toată discuția)
Valabilitate document infoliat cateldestept cateldestept Pot sa infoliez diploma de licenta? Isi pierde valabilitatea daca fac aceasta infoliere pentru protejarea documentului? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare plastifiat - probleme la depunerea documentelor pentru cartea de identitate poll1 poll1 Buna seara,. am o problema in legatura cu buletinul....: toate actele posibile le am plastifiate. Am fost cu actul de vinzare -cumparare , plastifiat, ... (vezi toată discuția)