avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE PENTRU CRESTERE COPIL DACA ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIE PENTRU CRESTERE COPIL DACA NU AM 12 LUNI CUMULATE IN ACEEASI FIRMA ?

Buna ziua sunt insarcinata in aproape 8 luni,pana pe data de 30.04.2013 am lucrat la o firma ,apoi m-am angajat icepand cu data de 01.05.2013 la o alta firma (deoarece cealalta firma a fost inchisa).Din data de 14.05.2013 voi intra in prenatal,vreau sa stiu daca mai beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil pana la 2 ani ?
Se cumuleaza lunile lucrate pana la nastere ?
Trebuie sa am mai multe zile lucrate in firma noua pentru a beneficia de indemnizatie ?
Doresc sa stiu ce prevede articolul 51 litera b din codul muncii.
Astept raspunsul dumneavoastra urgent.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:34, 11 Mai 2013
Cele 12 luni care se iau in considerare la calculul indemnziatiei pentru CCC pot fi cumulate din mai multe situatii in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit sau din mai multe perioade asimilate.

In speta, la dvs cele 12 luni pot fi cumulate de la cei doi angajatori sau de la mai multi ...

Art.51 C.mun. prevede :
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
.....
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
...

Este un caz de suspendare facultativa a c.i.m. la initiativa salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ingrijire copil handicap 7 ani s_cris s_cris buna ziua, as dosi sa aflu in baza carei legi, articol se poate suspenda un contract individual de munca pentru ingrijire copil cu handicap pana la 7 ani. (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim, vechime in munca? karytat karytat Buna ziua. Ma intereseaza daca imi poate spune cineva daca suspendarea CIM in baza art. 51, 1, lit b din Codul Muncii (concediu pentru ingrijirea copilului ... (vezi toată discuția)