avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se aproba CCC daca persoana este si salariata si are ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se aproba CCC daca persoana este si salariata si are si alte venituri?

Ma intereseaza daca am un angajat care doreste sa intre in concediu paternal, dar el este si persoana fizica (nu e autorizata adica PFA) platitoare de TVA, adica dezvoltator imobiliar, deci are la societatea mea contract de munca , cu stagiu de cotizare, dara daca este si persoana fizica platitoare de tva adica dezvoltator imobiliar platitor de tva numai, pot sa-i acord concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Este cumva incompatibil? Intrucat nu am gasit niciunde in lege prevederi de genul acesta!? Are in derulare un proiect imobiliar, are dreptul sa ia indemnizatia ?
Cel mai recent răspuns: andreea_manoiu , utilizator 17:29, 17 Mai 2013
1. Daca la dvs. are contract individual de munca sunteti obligata sa-i aprobati cererea pentru concediu crestere copil (CCC) si sa-i suspendati contractul individual de munca (CIM) pe aceasta perioada.

2. In rest este problema lui daca indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua,

am citit recent ca si veniturile din comisioane ca si reprezentant AVON sau Oriflame sunt o problema in timpul concediului de crestere copil . Este adevarat asa ceva pt un ruj sa iti poata retraga indemnizatia?!

[ link extern ]

Multumesc anticipat.
1. Da, este adevarat, daca in timp ce beneficiezi de indemnizatie pentru CCC obtii si alte venituri profesionale impozabile se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

2. Daca obtinerea de astfel de venituri s-a suprapus cu indemnizatia pentru CCC atunci aceasta din urma trebuie restituita.

3. In articolul mentionat de dvs. se explica si baza legala a restituirii sumelor incasate drept indemnizatie pentru CCC.

Sunt doar reprezentant/client la Avon si consum produse pt familie pt sume infim de mici 150 lei cca , e f ciudat sa numai folosesc aceste produse pt o lege gresit formulata.Nu sunt lider Avon nu am echipa de unde sa primesc bani...iar cei de la Avon au spus ca numai liderii avon trebuie sa transfere aceasta activitate la altcineva pe aceasta perioada nu si reprezentatii avon care sunt clienti directi.
1. Daca sunteti numai cumparator ar fi bine dar inseamna ca ati primit ceva bani de la firma respectiva pentru ca, la randul dvs., ati vandut produse.

2. Acesti bani i-ati primit in urma unui contract intre dvs. si firma respectiva, contract inregistrat la Fisc unde vi s-a dat de urma ca aveti asemenea venituri.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil nikovlad nikovlad buna ziua.pot primi indemnizatia de crestere copil in cazul in care am o intreprindere individuala iar activitatea nu e suspendata dar fara venituri??din ... (vezi toată discuția)
Obtinere venituri fara suspendarea platii indemnizatiei pentru crestere copil andyc25 andyc25 Buna dimineaţa! Sunt, in prezent, in concediu de crestere copil si obtin indemnizatia aferentă. Stiu ca pt a nu-mi fi suspendata plata CCC trebuie sa nu ... (vezi toată discuția)
Venituri indemnizatie crestere copil Andrei198701 Andrei198701 Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu o interpretare a legii, in situatia urmatoare: - Agent de asigurari (viitoare mama), cu contract de agent, ... (vezi toată discuția)