avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Termenul de garantie al produselor/serviciilor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Termenul de garantie al produselor/serviciilor

Buna ziua,

Eu am citit in prealabil ce am gasit in legislatie , poate nu am gasit ce trebuie . Am inteles ca in fiecare tara membra UE , are o lege care reglementeaza termenul de garantie . In romania am inteles ca termenul ar fi de 2 ani , minim .
Intrebare :
1. De ce la anumite servicii , avem un termen de garantie mai mic ?
2. De ce la anumite produse , garantia este conditionata , de operatii post cumparare ?
Cel mai recent răspuns: popo_acas , utilizator 11:05, 15 Mai 2013
Legislatia romana prevede obligativitatea acordarii de catre producatori a garantiei de conformitate de 2 ani calculata de la data achizitionarii produsului, pentru produsele care sunt noi.
Pentru produsele second-hand, garantia de conformitate este de 1 an calculat de la data achizitionarii produselor.
Pentru a asigura parametrii optimi de functionare, unele produse au nevoie de operatiuni postcumparare efectuate de service-uri autorizate de producator, in caz contrar existand riscul de pierdere a garantiei prin neasigurarea conditiilor optime de functionare.
Si, cel mai important, nu confundati garantia de conformitate a produselor -obligatorie potrivit Legii 449/2003, republicata, cu garantia comerciala -facultativa potrivit prevederilor codului civil. Nu toti producatorii acorda ambele tipuri de garntii, cei mai multi limitandu-se la garantia de conformitate.
ce este de fapt garantia comerciala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparat de cafea camelia iorga camelia iorga Am cumparat un aparat de cafea second hand de la firma producatoare cu suma de 3800 lei de 0 luna de zile si vreau sa stiu daca am garantie la el. (vezi toată discuția)
Garantia de conformitate l 449/2003 juridic dana juridic dana Buna ziua. Doresc sa readuc in discutie problema garantiilor de conformitate acordate in baza Legii nr. 449/2003. Art.9 din Lege 449/2003: \"Vanzatorul este ... (vezi toată discuția)
Garantie haine second-hand Aloha Aloha Imi puteti spune daca L. 449/2003 este aplicabila si in cazul produselor textile second-hand? M-i se pare impotriva firii sa se aplice, da\\\' totusi nu gasesc ... (vezi toată discuția)