Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis nu este ceea ce vreau eu..... asadar vreau sa plec. Trebuie sa urmez pasii standard in cazul unei demisii ( depunerea demisiei, preavizul de 15 zile calendaristice) sau fiind in perioada de proba se poate proceda si altfel. Mentionez ca mi s-a facut un contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni.
Nu e ok.
Perioada de proba este de 15 zile, perioada in care trebuie inregistrat la ITM contractul este de 21 zile. Asa ca daca nu ai un contract, s-ar putea sa nu vezi banii de la angajator dupa cele 15 zile.
deocamdata am adunat 10 zile lucrate.
contractul eu l-am semnat urmeaza a fi semnat si de angajator si apoi sa primesc unul din cele 3 exemplare.
sper sa nu ajung in situatia descrisa de tine, mergem pe incredere, e vorba de o societate cunoscuta la nivel national, cred eu si serioasa, cu foarte multe magazine.
Mi-au fost restituiti niste bani prin dispozitie de plata, asta nu inainte de a semna contractul.
Sa inteleg ca trebuie sa insist saptamana urmatoare sa intru in posesia contractului?
contractul nu am intrat in posesia lui, dar am fost platit in avans, si eram trecut pe statul de plata..deci tind sa cred ca suntem in legalitate.
Revenim la intrebarea initiala. Daca dupa lichidare eu nu ma mai duc la munca, poate sa imi reproseze ceva,sa existe probl;eme grave? din punct de vedere legal?
din cate imi amintesc ziua de salar corespunde cu incheierea perioadei de proba. Caz in care tu vii cu o hartie prin care anunti ca nu vrei sa iti continui activitatea. Perioada de proba este valabila si pentru angajat nu numai pentru angajator.