avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluare firma

Buna ziua! Am o mica nelamurire privind preluarea unei firme fara datorii si care nu a mai avut activitate in ultimul an. Mai exact, nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez dupa ce am obtinut actele de la persoana care administra firma in trecut (facturile, chitantele, stampila, actul constitutiv, etc). Mentionez ca doresc ca sediul social sa ramana la aceiasi adresa.
Cel mai recent răspuns: andreea_naum , utilizator 10:49, 17 Mai 2013
Pentru preluarea unei societati comerciale SRL este nevoie sa va prezentati la ORC cu urmatoarele documente:
-hotarre AGA de cesiune de parti sociale, revocare si numire administrator etc. (orice alte modificari doriti sa mai faceti)
-dovada publicarii la Monitorul Oficial
-declaratiile de administrator si specimenul de semnatura
-declaratiile de asociat (eventual cazierul judiciar)
-act consitutiv actualizat
-copie CI asociat + administrator
-cerer + taxe
Pentru a finaliza etapa de "preluare a societatii" este obligatoriu sa indepliniti formalitatile de publicitate prin ORC.
Acum am inteles si eu cam ce trebuie sa fac in continuare. Va multumesc pentru raspuns. O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale, schimbare sediu, revocare/numire administrator Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat pentru: 1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)? 2) Scimbare sediu social? 3) Revocare ... (vezi toată discuția)
Cesionare/ vanzare actiuni srl Dumitrita L Dumitrita L Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa ma sprijiniti cu informatii legate de urmatorul aspect: impreuna cu alte 2 persoane sunt actionar si administrator la ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)