avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea din drepturi a unui parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea din drepturi a unui parinte

buna ziua.am o fetita de 5 luni si tatal fetitei a declarato doar pt ca avea nevoie de certificatul fetei de nastere pt un proces deoarece era acuzat de furt. el niciodata nu sa ingrijit de fetita. si a fost condamnat la 9 luni de inchisoare cu executare si el e recidivist. eu as vrea sa il decad din drepturi pt ca vreau sa plec, cu fetita din tara ce ma sfatuiti sa fac?
Doamna, nu vad sanse reale, caci condamnatii pastreaza dreptul sa aiba copii, prin urmare doar acest aspect nu ii limiteaza puterea de decizie.

PLus ca motivatia dv. nu e atat copndamnarea tatalui cat nevoia dv. de libertate si nu vad cum ar fi in interesul copilului, legal vorbind, sa aiba un singur parinte decident pe motivul ca acesta doreste sa plece din tara. E dificil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt tata vreau sa divortez am și un copil minor as vrea sa știu ce șanse am pentru cistigarea custodiei? St3l1 St3l1 Căsnicia nu mai merge de mult timp ea este neglijenta și cu copilul noroc cu mama mea ca o supraveghează (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi tata disparut fara urma Augusta86 Augusta86 Buna ziua, Am o fiica de 6 ani, in urma unei relatii cu un cetatean american. Nu am fost casatoriti, dar fetita mea ii poarta numele. Primii patru ani din ... (vezi toată discuția)