avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredibil dar adevarat - suspendare permis 3 luni din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredibil dar adevarat - suspendare permis 3 luni din cauza unor bomboane cu alcool

O cunostiinta de a ma cand se intorcea d ela o petrecere cu masina a fost oprta s pusa sa sufle in etilotest ,i-a iesti alcoolemie de 0,1 ca atare i-a fopst suspendat permisul pe 90 de zile, Acesta a ramas gura casca mai ales canu consumase deloc bautur alcoolice ca atare aba apoi s-a adus aminte ca a luat 3-4 bucati de bomboane cu rom.
Asa ca daca va ducerti la ziua cuiva de nastere aveti grija nu doar sa nu bti bauturi alcoolice dar avt si grja sa nu mancati alimenet care ar putea ava in componenta bauturi alcoolice caci traiti in singura tara a uniuni europene unde alcoolemia legala permisa este de 0 adica deloc ,iar inm care "vrednicii" slujbasi ai legii sunt capabli sa faca orice abuz de putere doar sa arate cat de legst sunt ei .
Ca intrebare as puta sa pun daca acesta ar putea contesta in instanta si acolo sa isi sustina adevarul caci mi se pare ridicol ca de la faptul ca a mancat 3-4 bomboane sa ramai fara permis de conducre 3 lun .
MUltumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:43, 1 Iulie 2013
Cel care a luat masura este acoperit de lege, cunostiinta dvs are dreptul sa faca contestatie in 15 zile la instanta.
daca stia ca nu a consumat bauturi alcoolice putea si avea dreptul sa solicite recoltarea de probe biologice si probabil ca se depista 0.00 g/l alcool pur in sange.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
cyan, moderator
In principiu a consumat alcool... invelit in ciocolata.
Nu stiu mi se pare de ordinul incredibilului adica pt 3-4 bomboane sa ramai fara permis noroc ca acest amic deci nu e sofer profesionist ca daca nu ramanea 3 luni fara paine ma rog a facut contestatie in instanta si incearca sa vada ce poate scoate ca e ridicol adica suntem singura tara din ue in care consumul de alcool este 0 si nu numai atata dar si cu pedepse deosebit de severe in alte tari e de 0,1 0,2 etc nu mai vb de anglia sau cipru cu 0,8 in afara de chestia asta mai punem si niste functionari publici care vor sa faca pe desteptii sa aplice lege la sange desi se vede clar ca la asa alcoolemie numa probleme nu poti sa ai ridicol ce sa mai zic .
incredibil, neincredibil, deocamdata esta este legea in momentul de fata.
ce parere ati fi avut daca, Doamne fereste, ati fi fost implicata intr-un accident in care conducatorul auto ar fi fost depistat cu 0,1 mg/l alcool pur în aerul expirat iar acesta ar fi declarat ca a consumat 3-4 bomboane cu alcool? l-ati fi crezut, ati fi trecut cu vederea?
legea buna sau rea trebuie respectata, ca ne place sau nu ne place.

Alte discuții în legătură

Amenda +suspendare carnet coducere anamariacelik anamariacelik buna ziua as fi recunoscator daca cineva m-ar sfatui cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost depistat in trafic conducand dupa ce am consumat un ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)